Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Florin Roman: ”Legea Centenarului a fost modificată. Vorbim acum şi de o localitate din Teleorman. Voi intra în grevă japoneză”

Publicat

florin roman cdep După ce proiectul de lege pentru Centenarul Marii Uniri a fost modificat, iar amendamentele ce vizau Alba Iulia au fost respinse la comisia de administraţie publică, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a anunţat, de la tribuna parlamentului, că intenţionează să intre în grevă japoneză. A amintit şi de greva foamei, dacă Guvernul Grindeanu nu va da bani pentru Alba Iulia, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Vezi şi Proiectul de lege privind Centenarul Marii Uniri, adoptat de Camera Deputaţilor. Cine poate primi distincţii naţionale şi despre stabilirea programului de aniversare

Florin Roman a atenţionat că Legea Centenarului a fost modificată şi că a intrat în discuţie şi o localitate din Teleorman. „În opinia PSD, ALDE şi UDMR, Alba Iulia nu mai este Capitala Marii Uniri. Era un titlu onorific. Aţi reuşit să ni-l luaţi şi pe ăsta. (…) Ce treabă are Teleormanul cu Centenarul Marii Uniri?”, a spus Roman, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

“Ieri, din păcate, în cadrul şedinţei comisiei de administraţie publică şi a comisiei de cultură s-a scris o pagină ruşinoasă pentru istoria poporului român. Amendamentele opoziţiei, care vizau lucruri extrem de importante pentru români – realizarea Monumentului Unirii, reabilitarea Sălii Unirii şi a Muzeului Naţional al Unirii – au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

Vezi şi Florin Roman: Coaliția PSD-ALDE-UDMR a pus cruce Monumentului Unirii, Sălii Unirii și Muzeului Național al Unirii de la Alba Iulia

Ca deputat de Alba, vă spun că există doar un loc sfânt al Unirii: Alba Iulia. De ieri, potrivit propunerilor Dvs., avem mai multe localităţi. Se diluează rolul istoric al Alba Iuliei. Ce s-a întâmplat ieri m-a făcut să înţeleg că nu putem fi atât de înţelepţi precum cei care, acum 99 de ani, s-au strâns la Alba Iulia, pentru a semna actul Marii Uniri.

În opinia PSD, ALDE şi UDMR, Alba Iulia nu mai este Capitala Marii Uniri. Era un titlu onorific. Aţi reuşit să ni-l luaţi şi pe ăsta.

Legea Centenarului a fost modificată. Vorbim acum şi de Primul Război Mondial, doar pentru ca noi să discutăm astăzi şi despre o localitate din Teleorman… Unde am ajuns, oameni buni…Ce treabă are Teleormanul cu Centenarul Marii Uniri?”, este declaraţia deputatului de Alba.

Acesta a spus că va intra în grevă japoneză şi este pregătit şi de greva foamei, în toamnă, dacă Guvernul Grindeanu nu va aloca bani pentru Alba Iulia.

“De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului, vă anunţ că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar, la începutul sesiunii din septembrie, dacă Guvernul Grindeanu va aloca zero bani pentru Alba Iulia, o să-mi rezerv dreptul de a protesta… greva foamei, spre dispreţul Dvs.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax