Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(VIDEO) Florin Roman: „Nu am niciun fel de temere că voi fi demis din funcția de vicepreședinte al CJ Alba”

Publicat

YouTube video

După exemplul de la nivel central și local, unde șirul eliberărilor din funcții de conducere în politică și administrație pare să fie în plină desfășurare,„amenințarea schimbării” s-a abătut și asupra vicepreședinților Consiliului Județean Alba. După ce, în bazele unui „protocol” PNL-PP-DD, aceștia și-au anunțat intenția de a-l demite pe vicepreședintele CJ, Alin Cucui (PDL), noua orientare a acordului, decisă la nivel central a luat direcția celuilalt vicepreședinte CJ, Florin Roman (PNL). Prezent în conferință de presă împreună cu liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, acesta susține că nu are niciun fel de temere că va fi demis din funcție și că își propune să rămână la CJ pentru că are „treabă de făcut”.

Potrivit liberalului Florin Roman, încă nu a fost depus un proiect de hotărâre vizând demiterea sa din funcție, așadar acesta nu există pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, programată pentru joi. Acesta este convins că nu va fi demis din funcție, mai ales pentru că nu îndeplinește condițiile necesare acestei acțiuni. Totuși, în cazul în care se va proceda la demiterea sa, va acționa în instanță.

„Am o colaborare foarte bună la nivelul Consiliului Județean cu toți colegii, inclusiv cu președintele, inclusiv cu celălalt vicepreședinte. Nu am niciun fel de temere că voi fi demis din funcție. Îi aștept pe colegii de la PP-DD să vină cu acest proiect de hotărâre, să văd dacă vor mai fi și alți semnatari. Nu mă agăț de această funcție, însă m-am dus acolo să fac treabă, în Consiliul Județean. Consilierii de la PP-DD, dacă mai găsesc alți consilieri care să asigure treimea pentru convocarea unei ședințe extraordinare, conform Legii 215 și a statutului aleșilor locali, precum și a regulamentului de organizare și funcționare, pot convoca o ședință extraordinară, însă pentru asta mai trebuie să fie și susținuți”.

Spre deosebire de Consiliul Local, unde viceprimarul poate fi schimbat cu ușurință, cu votul majorității consilierilor, fără a se căuta în mod expres o sancțiune, la Consiliul Județean lucrurile stau diferit. Potrivit explicațiilor date de Florin Roman, „aici vorbim despre eliberare din funcție în urma unor lucruri foarte clar definite atât în lege cât și în statutul aleșilor locali: incompatibilitate, demisie, săvârșirea unor abateri sau ilegalități ori deces. Niciuna dintre cele 4 condiții nu este cazul meu”.

Roman a precizat că, în cazul în care va exista o hotărâre de demitere a sa din funcția de vicepreședinte CJ, va acționa în instanța de contencios administrativ: „Sunt convins că orice instanță din România, inclusiv cea din Alba, îmi va da dreptate și voi cere colegilor USL din Consiliul Județean, deși este vot la persoane, conform regulamentului, să ceară expres să precizeze că nu au votat împotriva mea, pentru că ulterior intenționez să mă îndrept nu împotriva instituției, ci împotriva celor care au luat decizia, atât de partea penală, pentru că mi-au îngrădit un drept al unei persoane alese, cât și financiar, prin faptul că în perioada în care voi sta <pe tuşă> sunt convins că instanța îi va obliga să revină din spate cu drepturile financiare”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax