Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Florin Roman reacționează la protestul cetățenilor din Oarda: ”Oamenii au fost dezinformați de un consilier local al PDL”

Publicat

YouTube video

Protestele unui grup de localnici din cartierul Oarda, speriați că traseul viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda este proiectat peste casele și terenurile lor l-a făcut pe inițiatorul proiectului, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, să vină cu precizări importante menite să liniștească localnicii.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți cetățeni din Oarda, alarmați de zvonurile că le vor fi demolate casele, s-au adresat Primăriei Alba Iulia şi au primit o hartă potrivit căreia autostrada ar traversa prin zona unde se află locuinţele și terenurile acestora. Alarmați, oamenii au început să strângă semnături și au chemat presa. Vezi aici mai multe despre protestul cetățenilor din Oarda.

Florin Roman spune că oamenii din Oarda au fost dezinformați de un consilier local al PDL – Iulius Domuța (care deține un teren în zona respectivă) și de Serviciul de Urbanism al Primăriei, care le-ar fi furnizat localnicilor o hartă pe care era prevăzut amplasamentul unui proiect mai vechi, ce prevedea construirea unui drum expres. În proiectul respectiv au fost marcate un număr de 8 case pentru demolare.

Roman a declarat că noul proiect presupune construirea unui viaduct de circa 700 de metri, iar traseul autostrăzii se află la o distanță de 200 metri de vechiul amplasament al drumului expres.

Pentru a lămuri cetățenii cu privire la traseul autostrăzii, Florin Roman a fost prezent luni la ședința de consiliu local, unde s-a prezentat și un grup de cetățeni din Oarda.

Acesta le-a explicat că există o singură casă „unde vine piciorul de la autostradă” și alte două pentru care se pune problema distanței și a poluării fonice.

„Documentele oficiale prevăd următoarele lucruri. Sunt două soluții propuse de proiectant. Fie acest cap de pod să fie dus câțiva metri mai încolo de lângă casă, fie există o ușoară curbură cu restricție de viteză, pentru ca aceste case să nu intre în procesul de demolare. De aceea am afirmat și afirm public că o singură casă va fi afectată”, le-a mai spus Florin Roman cetățenilor.

La rândul lor, oamenii și-au prezentat nemulţumirile și se plâng că din cauza autostrăzii vor apărea fisuri la casele vechi.

„Dacă autostrada trece la 20 de metri de locuința mea, o locuință mai veche, o să apară fisuri, crepături și nimeni nu mi-a spus că mă despăgubește pentru aceste lucruri”, spune o femeie din cartierul Oarda.

De asemenea, cetățenii susţin că au strâns peste 500 de semnături pentru a depune memoriu la Primăria Alba Iulia, la Consiliul Județean Alba și la CNADNR pentru ca această autostradă să nu mai treacă prin Oarda și să se găsească un traseu care să ocolească suburbia.

„Discutăm cu Primăria Alba Iulia inclusiv varianta de a avea mutată urcarea sau de a avea două urcări și coborâri, am și trimis adresă în acest sens. Rugămintea mea este să nu vă alarmați până nu aveți o decizie finală. Faptul că dumneavoastră nu mai doriți acum autostrada prin Oarda și doriți ca aceasta să ocolească Oarda nu se va întâmpla pentru că nu există alte sute de milioane pe care să le aruncăm sau să le arunce Uniunea Europeană ca să se ocolească, pentru că asta este legea în România și legea nu se negociază”, a spus Florin Roman.

Primarul Mircea Hava a precizat faptul că va trebui să se țină cont de părerea oamenilor, dar că, indiferent de situație, autostrada se va face. „Obligatoriu va trebui să ținem cont de părerea oamenilor pentru că această autostradă se face în primul rând pentru oameni, nu se face nici pentru mine sau pentru cineva de la Cluj, o facem pentru oamenii care locuiesc aici”, spune edilul orașului.

Acesta a mai declarat că „problema privind autostrada a apărut din cauza că nu s-a discutat, oamenii au aflat din presă și toată lumea a aruncat că pe aici trece, asta se face.”

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. anonim

    marți, 11.06.2013 at 00:55

    ce siguranta mai avem in statul roman platim taxe va luati ciolanul si apoi ne distrugeti ca suntem desinformati mintiti cu nerusinare in fata ,nici copii nui minti asa frumos ……..

  2. x

    marți, 11.06.2013 at 13:13

    Deci sa inteleg ca casele nu vor fi demolade, dar autostrada va trece pe deasupar lor…

  3. Pingback: Memoriu semnat de 723 de cetățeni din Oarda de Sus pentru schimbarea traseului autostrăzii Sebeș-Turda, depusă la Primăria Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax