Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Fondul de rezervă suplimentat cu 1,2 miliarde lei. Cîțu: măsura este necesară pentru cheltuieli neprevăzute în Sănătate

Publicat

Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului va fi suplimentat la rectificare cu 1,2 miliarde de lei, în special pentru cheltuielile neprevăzute din sănătate, care pot să apară peste noapte, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Este necesară (această suplimentare n.r.) pentru că în continuare s-ar putea să fie cheltuieli neprevăzute pentru sănătate şi din Fondul de rezervă s-ar putea să alocăm mai uşor aceste cheltuieli. S-ar putea în perioada următoare să avem aceste cheltuieli, vedem că sunt cheltuieli care apar peste noapte şi atunci la Fondul de rezervă la dispoziţia premierului este mai uşor să alocăm aceste resurse în acest moment şi pot fi distribuite după aceea. Sunt cheltuieli excepţionale, de obicei acolo sunt sunt cheltuieli excepţionale, pot să apară mai multe probleme, dar eu la asta mă gândesc”, a spus ministrul Finanţelor Publice într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă la această rectificare sunt prevăzute cofinanţările pentru granturile care vin de la CE, respectiv măsurile derulate de Ministerul Economiei, Cîţu a precizat că la această rectificare au fost prevăzuţi banii, în special, aşa cum au fost ceruţi de ministerele de resort pentru programele pe care le derulează.

„(…) Ştiu că cei de la Ministerul Economiei vor face aceste plăţi până la finele anului pentru cele două programe. Eu ştiu că acolo sunt bani, au fost alocaţi de la rectificarea din august, banii pentru granturi, şi că plăţile se vor face până la finalul anului, deci au bani”, a adăugat Cîţu.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax