Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Fostul preot Cristian Pomohaci a solicitat Mitropoliei un nou termen de judecată. Vrea să studieze dosarul de apel

Publicat

pomohaci Cazul fostului preot Cristian Pomohaci a primit un nou termen de judecată, la cererea acestuia. Luând act de solicitarea apelantului și respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017, scrie într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.

„În conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităților Canonice Disciplinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, astăzi, 19 septembrie 2017, la sediul Mitropoliei Ardealului, s-a întrunit Consistoriul Mitropolitan pentru judecarea apelului formulat de către domnul Cristian Dorin Pomohaci.

Fostul preot s-a prezentat în fața membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitând, în scris, acordarea unui nou termen de judecată în vederea studierii dosarului de apel.

Luând act de solicitarea apelantului și respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017”, se arată în comunicat.

Fostul preot a ajuns la sediul Mitropoliei din Sibiu, cu cinci minute înainte de ora 9, atunci când era programată începerea ședinței prezidate de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Pomohaci a intrat în clădire fără să dea vreo declarație și lăsându-și avocata la volanul mașinii cu motorul pornit.

Alături de acesta au fost în jur de 200 de enoriași veniți să îl susțină, printre care și un grup de credincioși din Șeica Mare.

”Pentru noi o fost pita lui Dumnezău. Și pentru mine, că am fost operat la inimă, și nevastă-mea o fost la el, băiatul, noră-mea, toți am fost la el. Foarte cumsecade și foarte bun. De ce o făcut Irineu (arhiepiscopul din Alba Iulia – n.r.) lucrul acesta și pentru ce?”, se întreabă un pensionar din Șeica Mare.

Alături de el, soția lui dă vina pe jurnaliști pentru tot ceea ce s-a întâmplat. „Nevinovat, e condamnat pe degeaba. Numai bine a făcut părintele la toată lumea, părintele Cristian de la Moșuni. Dumnezeu să îl întărească și să îi dea putere să ducă mocirla în care l-au băgat ziariștii. Dumnezău să ajute pentru dreptatea care trebuie să se facă“, spune o femeie, potrivit turnulsfatului.ro

Printre trecători, însă, opiniile diferă. „Este preot și ar trebui să dea exemplu moral. Trebuie judecat și să fie dat afară”, spune, spre exemplu, o femeie care susține că este ortodoxă. Afirmațiile îi sunt susținute și de alți sibieni care își fac cruce trecând prin dreptul catedralei.

VIDEO: turnulsfatului.ro

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax