Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Fostul primar din Cugir, Aurel Voicu, cel mai în vârstă student din România. Cum e să faci masterat la 88 de ani

Publicat

La cei peste 88 de ani ai săi, fostul primar din Cugir, Aurel Voicu este student în anul doi (la masterat) al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în domeniul istoriei, la specialitatea Cercetarea, Conservarea și Valorificarea Patrimoniului Istoric. Este cel mai în vârstă student din România.

A decis să se înscrie la școală la această vârstă nu dintr-un capriciu ci pentru că are nevoie în activitatea viitoare.

YouTube video

Pe parcusul anilor în care s-a implicat în aceste activități (expoziții, campanii publice de strângere de semnături, donații de documente și artefacte), și-a dat seama că îi lipsește expertiza formală de muzeograf și istoric și s-a decis să meargă la școală din nou.

Un lucru deloc ușor la 88 de ani, într-o altă realitate, în care tehnologia poate fi un obstacol, potrivit G4Media.

Aurel Voicu a absolvit TCM în 1968, o facultate grea la momentul respectiv. Mai grele i se par însă studiile pe care le face acum, în primul rând pentru că multe sunt online.

Metodic și inginerește, cum îi place să spună, a învățat să se conecteze pas cu pas, urmând indicațiile unui fost coleg de la primărie și ajutat uneori de șefa de grupă de la facultate, Alexandra, ”o fată isteață” cum îi spune el.

”Este mult mai greu acum din cauza felului de comunicare. Teribil! (…) Există o fată isteață, Alexandra, care e șef de grupă, care îmi dă telefon, pornesc calculatorul, îmi trimite invitație și intru în dialog cu profesorul.

La calculator mă ajută un coleg de la primărie, suntem în bune relații” spune Aurel Voicu.

Ca student, a avut și o restanță, de care a trecut cu bine.

În viitor, el are planuri mari. Vrea să se implice în punerea în valoare a unor monumente istorice importante, expoziții și adună informații istorice legate de Cugir.

De asemenea, vrea să aducă la lumină un manuscris din timpul Primului Război Mondial. Este vorba despre jurnalul unui soldat din Cugir – Vinerea, care a fost rănit și a ajuns în spitalul din Viena.

”Povestește experiența lui de la încorporare, detașarea în Serbia, Austro-Ungaria și apoi fuga în România” spune Aurel Voicu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax