Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Furtună puternică la Alba Iulia. ISU a transmis avertizare de Cod Portocaliu prin RoAlert. Orașul, parțial inundat

Publicat

YouTube video

UPDATE ora 02,30: Un al doilea episod de vreme severă a fost anunțat între orele 01.50 și 02.50. Este o nouă alertă de Cod Portocaliu, transmisă de ISU Alba în jurul orie 02.15. S-a înregistrat vânt puternic și precipitații de 35-40 de litri pe metru pătrat.

Furtuna electrică anunțată în urmă cu două zile de Administrația Națională de Meteorologie s-a abătut duminică noapte, în jurul orei 23.00 asupra municpiului Alba Iulia și a altor părți ale județului. Avertizarea era în vigoare până duminică seară.

Cerul a fost brăzdat de fulgere uriașe și în câteva minute vântul s-a întețit, iar din cer a început să plouă cu găleata. Autoritățile au transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RoAlert, după începerea furtunii.

De asemenea, ISU Alba a transmis în jurul orei 23.30 o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu care este valabil până luni, 24 iunie, ora 00.15, fenomenele vizate fiind averse torențiale (35-40l/mp), descărcări electrice, vijelii și grindină.

YouTube video

Într-o furtună electrică, norii sunt încărcați ca niște condensatori gigantici pe cer. Partea superioară a norului este pozitivă, iar partea inferioară este negativă. Rezultatul constă în descărcări masive de energie pe suprafețe extinse care pot produce pagube aparatelor casnice.

YouTube video

Furtuna a produs probleme în Alba Iulia. Mai multe zone au fost inundate din cauza canalizărilor care nu au mai făcut față. Mai mulți cititori Alba24 ne-au transmis filme realizate imediat după furtună, în oraș.

Reprezentanții ISU au transmis că nu s-au înregistrat alte probleme, de genul acoperișurilor afectate de vânt sau copaci doborâți.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax