Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Gabriel Pleșa: Peste 100 de comercianți la Târgul Toamnei din Alba Iulia, care se deschide sâmbătă, 7 octombrie. Programul

Publicat

În acest weekend, la Alba Iulia se desfășoară Târgul Toamnei, o variantă de ”Ziua recoltei”, dar în municipiu, unde locuitorii vor putea găsit legume și fructe de sezon, a explicat primarul Gabriel Pleșa, pentru alba24.ro.

Evenimentul este organizat pe Latura de vest a Cetății.

”Este o primă ediție a Târgului Toamnei. Ideea a venit din solicitările comercianților, producătorilor din zona Alba Iulia, de a avea un târg în care să-și vândă produsele pentru care au muncit atât.

Este o sărbătoare gen Ziua recoltei, cum era pe vremuri. Având în vedere că Târgul Apulum s-a mutat la Ighiu și unii albaiulieni nu au acces acolo, am hotărât să facem această primă ediție a Târgului de toamnă, pe care vrem să o permanentizăm.

Va fi doar cu produse alimentare, gen legume-fructe, produse tradiționale, artizanale, zona de food, fără sector de animale, în Latura de vest a Cetății”, a declarat primarul, pentru alba24.ro.


Acesta spune că vor participa peste 100 de producători.

”A fost extraordinar de bine primită ideea. Sunt peste 100 de comercianți care vin să-și expună și vândă produse. Sper să fie și vreme bună, astfel încât albaiulienii să vină, să vadă și să cumpere aceste produse din grădinile, livezile și viile din jurul orașului.

Este și perioada cea mai bună, în octombrie, când s-au strâns recoltele” a spus Pleșa.

Târgul se deschide sâmbătă după-amiaza, la ora 10.00 și este deschis până duminică după-masa, mai spune primarul.

Acesta precizează că vor fi și surprize. Va fi o scenă pe care vor fi momente artistice.

Ce se va găsi la Târgul Toamnei. Program

de sâmbătă, 7 octombrie, ora 10.00 până duminică, 8 octombrie, ora 20.00

”De la fructe și legume de sezon, vinuri tinere sau vechi, soluții, idei și material săditor pentru amenajarea grădinii și până la ceaune aburinde și gata să fie degustate, Târgul Toamnei își propune să fie gazdă bună pentru toți cei care contribuie la dezvoltarea comunității de producători locali.

Evenimentul va avea loc în Șanțurile Cetății Alba Carolina, zona de Vest, în zilele de 7 și 8 octombrie, ziua de 6 octombrie fiind rezervată amenajării standurilor producătorilor participanți.

Pe lângă roadele și bogățiile toamnei, ce își vor găsi loc pe tarabe și în standurile comercianților, vizitatorii vor mai avea parte și de momente artistice susținute de artiști locali, activități distractive pentru cei mici, precum și o zonă dedicată celor care iubesc animalele”, a anunțat Primăria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pripon Marius

    vineri, 06.10.2023 at 10:25

    Esți cel mai slab edil,ai distrus orașul prin lucrările realizate fără „cap”,singurele tale realizări sunt călătoriile in străinătate și campionatul trasului arcului cu săgeată👿👿👿

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax