Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Gabriel Pleșa, soluții pentru traficul infernal între Alba Iulia și Micești. Sensuri unice, pentru fluidizarea circulației

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a prezentat la Alba24 care sunt soluțiile propuse pentru aglomerația din trafic între Alba Iulia și Micești. Potrivit acestuia, administrația locală vizează modernizarea străzilor Alcala de Henares și Nazareth Illit, care vor putea descărca mare parte din trafic. De asemenea, sunt propuse mai multe sensuri unice, pentru fluidizarea circulației. 

„Îmi doresc foarte mult să termin partea cu Alcala de Henares, legătura cu Gheorghe Șincai, legătura la „oglinda”, la curba aceea de 90 de grade de pe strada Gârda, acolo va fi un giratoriu. Atunci tot traficul din Orizont, din dreapta cum te duci dinspre Kaufland spre Micești, se va descărca acolo. Pornim procedura de modernizare a străzilor, avem bani alocați. În maxim 6 luni de zile vreau să terminăm cu Alcala de Henares”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, administrația locală va aloca bani anul viitor și pentru lucrări pe strada Nazareth Illit.

„Anul viitor și bugetăm direct Nazareth Illit. Aici avem norocul că avem utilitățile, doar vor mai fi și aici niște exproprieri. Și Nazareth Illit va descărca partea cealaltă. Asta cred că va fi soluția pentru traficul acesta infernal între Micești, Șard și intersecția de la Stadion”, a mai explicat Gabriel Pleșa.

Primarul a mai precizat că în cadrul Planului de Mobilitate 2 (reabilitarea infrastructurii – rețea majoră de transport public urban) este inclus și B-dul Revoluției, iar acolo proiectanții au regândit intersecția din zona OMV/Stadion cu semafoare inteligente.

„Ei (n.r. – proiectanții) o consideră o soluție mult mai viabilă decât ceea ce există acuma cu acele semafoare”, a spus Pleșa.

Sensuri unice pe străzile Detunata și Milenium

„Să nu uităm că mai avem incidența de la Kaufland. Probabil se va interzice să se mai meargă pe Detunata și va fi doar sens unic de ieșire în intersecție. Nu am făcut aceste lucruri pentru că pe Detunata nu aveam imediat în apropiere sensul celălalt.

Dar acum, strada care era privată au venit, au donat-o și acum o putem moderniza și să creem un sens invers Detunata – Milenium”, a precizat Gabriel Pleșa.

Sensuri unice pe străzile Alcala de Henares, Nazareth Illit și Calea Moților (sectorul între Alba Iulia și Micești)

„Și ce mi-aș dori într-un final. Pe Alcala de Henares și Nazareth Illit să se vină într-un sens și să se meargă pe trei benzi într-un sens sau altul spre Micești, sau să se vină dinspre Micești. Eu cred că atunci întradevăr vom scăpa de ceea ce înseamnă nebunia de la Stadion”, a mai spus primarul, la Alba24.

Potrivit lui Gabriel Pleșa, modernizarea străzii Alcala de Henare ar urma să fie să fie finalizată anul viitor, iar astfel se va rezolva o parte din problema traficului.

„Anul viitor trebuie să finalizăm Alcala de Henares cu modernizare cu tot. Deja vom rezolva partea dreaptă, dinspre Kaufland spre Micești. Vom bugeta Nazareth Illit și exproprierile. Ce înseamnă asta: încă un an până să fie rezolvată și acea zonă. Deci cam în doi ani de zile să poți să rezolvi toată această problemă”, a spus Pleșa.

Soluția temporară pentru fluidizarea traficului

„Dimineața noi mutăm benzile. Spre intrare în oraș avem două benzi de intrare și una de ieșire, facem acea delimitare cu conuri și să știți că s-a fluidizat.

Se face, în medie, de la intrarea în vechea vatră a Miceștiului, cam 15 minute ca să treci de intersecție”, a explicat primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cetatean

    miercuri, 02.11.2022 at 20:52

    Solutia e realizarea soselei de centura pe latura de nord a orasului. Practic tot traficul spre Apuseni sa fie scos din oras. Pina atunci doar povesti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax