Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Gâlceava marilor proiecte: PSD și PNL se ceartă pentru titlul de „părinte” al autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

YouTube video

Problemele din USL continuă în Alba. După ce în urmă cu o două săptămâni cele două partide aruncau cu acuzaţii pe motivul gratuității la transportul public pentru șomeri, acum a venit momentul autostrăzii Sebeș-Turda să intre în discuție. Gâlceava din interiorul USL a început în momentul în care liberalul Florin Roman a apărut pe câteva panouri publicitare din Alba Iulia cu sloganul ”Omul marilor proiecte”, iar social-democrații de Alba, prin vocea liderului Ioan Dîrzu, au declarat că nu Roman ar trebui să fie acolo, ci Victor Ponta alături de Dan Șova.

Senatorul Teodor Atanasiu le transmite colegilor de la vârful PSD un mesaj: „Vedeți că adversarii politici ai USL-ului nu sunt în interiorul USL-ului și să știți să noi suntem gata să vă aplaudăm pentru toate eforturile pe care le faceți ca proiectele USL să fie puse în practică”.

Prezent la o conferință de presă PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu se arată nemulțimut de modul în care colegii din USL își dispută titlul de „părinte” al autostrăzii Sebeș-Turda.

„Văd că reprezentanții de vârf ai PSD Alba, de o perioadă bună de timp, nu au niciun fel de altă țintă decât PNL și membrii acestuia”, spune Atanasiu.

Acesta a precizat că ultimul luat la rând de social-democrați este Florin Roman, care este criticat pentru faptul că acesta se laudă cu implicarea sa în demersurile de construcție a autostrăzii.

În urmă cu câteva zile, social-democrații declarau în cadrul unei conferințe de presă că nu liberalul Florin Roman ar trebui să fie pe panourile din oraș, ci Victor Ponta alături de Dan Șova.

Pentru a lămuri „paternitatea” autostrăzii, Atanasiu a povestit pas cu pas modul în care s-a decis construirea acesteia.

„În luna ianuarie, imediat după instalarea Guvernului Ponta 2 și înființarea Ministerului Marilor Proiecte, am făcut o vizită ministrului USL, Dan Șova, împreună cu Florin Roman și i-am cerut să caute prin coșurile de gunoi ale ministerului și să vadă că va găsi acolo un studiu de fezabilitate pentru un drum de la Sebeș la Turda care era proiectat de către fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban din Guvernul Tăriceanu și pe care Radu Berceanu l-a aruncat la gunoi. Căutându-l în gunoi, Șova l-a găsit”, a declarat Atanasiu.

Acesta a precizat că la momentul respectiv Șova le-a spus că nu are finanțări pentru un drum rapid, cum era proiectat Sebeș-Turda. Senatorul a arătat că i-a sugerat ministrului să transforme drumul expres în autostradă. ”Șova a explicat atunci că banii care îi are pe 2014-2020 pentru autostrăzi nu ai ajung decât pentru a termina culoarul patru Sibiu-Pitești”, a declarat Teodor Atanasiu.

Senatorul spune că la scurt timp fostul ministru Relu Fenechiu a reușit să obţină de la Bruxelles N+3, adică finanțare pentru 2013-2016, iar astfel s-a luat decizia pentru construcția autostrăzii.

După toate explicațiile, liderul PNL Alba a dorit să precizeze că datorită lui Florin Roman s-a reușit ca toate demersurile pentru constucția autostrăzii să fie finalizate într-un timp cât mai scurt. „Dacă un om face acest lucru nu trebuie să îl înjurăm, ci să îl aplaudăm. Se laudă Florin Roman că a făcut și că a muncit, pentru ca acest lucru să se realizeze”, a mai precizat Atanasiu.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax