Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: GÂLCEAVĂ pe gunoaie la Alba Iulia. Consilierii PSD s-au pus contra degeaba scumpirii deşeurilor. Ce spune Hava şi Dumitrel

Publicat

YouTube video

CL, sedinta Ședința extraordinară a Consiliului Local de joi s-a transformat într-o dezbatere politică. Nemulțumiți de proiectul de hotărâre care prevede majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor, reprezentanții PSD Ioan Dîrzu și Călin Potor s-au prezentat la ședință pentru a cere lămuriri. Pe lângă cei doi, la sediul primăriei a fost prezent și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care a oferit și el explicații și le-a transmis celor doi, care i-au sugerat să își prezinte demisia, că „sunt în concediu și nu pot acum, dar nici când mă întorc nu voi demisiona”.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea propunerii de scumpire a tarifelor de colectare şi transport pentru deşeurile din Alba Iulia, în medie, cu 47%, iar pentru persoane fizice şi juridice, în medie, cu aproximativ 40%, a creat nemulțumiri în rândul consilierilor PSD dar și a deputaților Călin Potor și Ioan Dîrzu.

Aceștia au venit la ședința extraordinară a Consiliului Local „înarmați” cu întrebări și nelămuriri la adresa acestui proiect, după ce înainte cu o oră au organizat o conferință de presă unde au spus aceleași lucruri.

Reamintim că pe ordinea de zi a şedinţei CL Alba Iulia de joi, 9 iulie, de la ora 13.00 a fost inclusă aprobarea propunerii de scumpire a tarifelor de colectare şi transport pentru deşeurile din Alba Iulia, în medie, cu 47%, iar pentru persoane fizice şi juridice, în medie, cu aproximativ 40%, după 16 iulie.

Citeşte şi Închiderea rampei de gunoi de la Alba Iulia scumpeşte factura la salubritate pentru locuitori cu 40%. Deşeurile vor fi transportate în judeţul Sibiu

Primul „invitat” care luat cuvântul în ședință a fost Călin Potor.

„Nu mi-aș fi dorit ca în Alba Iulia la CL să vin să dicutăm pe o astfel de temă, dar și eu sunt albaiulian, și eu am gunoi pe care îl scot în fața porții și orice creștere de preț deranjează. Aici este vorba de o proastă organizare și activitate administrativă. În 2011 am făcut o interpelare ministrului Borbely, care mi-a răspuns că suntem pe finalizarea lucrărilor și a documentelor pentru a începe în Alba Iulia o astfel de lucrare. De ce în acești ani nu s-a făcut nimic?”, a spus Călin Potor.

Acesta i-a spus președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, că ar fi cel mai bine să își prezinte demisia, pentru că acest proiect se afla în „curtea sa”. Se referă la proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor”, finanţat din fonduri europene şi derulat de CJ Alba, în urma căruia ar urma să avem rampă de gunoi modernă şi conformă, la Galda de Jos.

YouTube video

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a intervenit și a întrebat dacă termenul de ecologizare a groapei de gunoi de la Pârâul Iovului nu poate fi prelungit cu un an. De asemenea, acesta a precizat că atât el, cât și partidul pe care îl reprezintă, nu sunt de acord cu majorarea tarifelor.

YouTube video

Primarul Mircea Hava a spus că nici el nu este de acord cu majorarea prețurilor, dar nu face din acest lucru un capital politic. Referitor la întrebarea adresată de Dîrzu, privind groapa de gunoi de la Alba Iulia, răspunsul a fost: „Nu”.

„Ca parlamentar, trebuia să știți lucrurile astea, nu să vi le spun eu, un amărât de primar”, a completat Mircea Hava.

YouTube video

YouTube video

Pentru a lămuri sitația, a intervenit și Ion Dumitrel, care a început prin a spune că este în concediu și nu poate demisona așa cum i s-a cerut și nu va face acest lucru nici când se va întoarce la serviciu.

„Referitor la întrebarea lui Călin, de ce s-au întârziat lucrările, vreu să spun că atunci eram în campaine politică, fost o abordare politică a proiectului și locația s-a anulat. Noi am reluat proiectul de la început”, a mai spus acesta.

După mai bine de o oră în care PSD-iștii au pus întrebări la care deja aveau răspus, proiectul a fost aprobat. Singurii care au votat împotrivă sau s-au abţinut de la vot au fost cei cinci consilieri PSD.

YouTube video

Reamintim că începând cu data de 16 iulie deşeurile vor fi transportate aproximativ 70 de kilometri la depozitul de la Cristian (judeţul Sibiu), pentru că rampa de gunoi a oraşului se închide oficial la mijlocul lunii iulie, iar cea nouă, de la Galda de Jos, va fi gata abia în luna mai anul viitor.

Deşeurile municipale colectate vor fi descărcate pe o platformă de transfer de pe strada Craivei (2,2 km de kilometrul 0 al oraşului), de unde se vor încărca, cu un încărcător frontal, într-un utilaj de transport cu două containere de 32 mc, pentru a fi transportate în localitatea Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax