Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Garda Cetății Alba Carolina din Alba Iulia și-a reînceput activitatea. Defilare cu soldați și cai în zona turistică

Publicat

Garda Cetății, unul dintre cele mai așteptate evenimente din Cetatea Alba Carolina și-a reînceput activitatea în acest sezon turistic. Miercuri, 1 mai 2024, garda Cetății din Alba Iulia a defilat pe străzile din Cetatea Alba Carolina.

Este vorba despre spectacolul Schimbului de Gardă, care atrage anual la Alba Iulia un număr foarte mare de turiști.

Miercuri, de la ora 12:00, la spectacol au participat 25 de reenactori și patru cai. Aceștia au defilat pe pietonala Mihai Viteazul, între porțile a IV-a și a III-a, cu ceremonial de schimb de gardă la ambele porți.


Următorul ceremonial este programat joi, pe 2 mai, de la ora 12:00, cu Garda Mică (13 de persoane și 3 cai).

Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână.

Sâmbăta și duminica, la 12:00, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax