Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Gheorghe Damian, EXCLUS definitiv din PSD. ”Declar că sunt INDEPENDENT”

Publicat

A fost nevoie de aproximativ un an, pentru ca organizația județeană Alba a PSD să scape ”statutar” de Gheorghe Damian, considerat cel mai eficient primar de comună din țară, grație rezultatelor vizibile pe care le-a obținut la Ciugud.

”Declar că sunt independent”, și-a început primarul din Ciugud conferința de presă de miercuri. ”Consider că am fost dat afară pentru că am încercat și am dovedit că sunt guvernat de câteva principii: onoare, cinste, corectitudine și curaj. Am încercat să impun în PSD un cod al onoarei. N-am reușit. Motivul excluderii mele a fost frica de concurență, din câte am înțeles” a spus Gheorghe Damian.

Acesta a adăugat că dacă va continua în acest fel, prin promovarea în diferite funcții a prietenilor și rudelor, PSD va pierde întotdeauna în Alba. Aluzia este chiar la președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care și-a promovat rudele într-o serie de funcții la nivel județean.

Decizia inițială a fost luată în luna ianuarie a anului trecut însă nu a putut fi pusă în practică din cauza unor prevederi ale statului PSD. Acum însă, a fost confirmată la nivel central, cu prilejul comitetului executiv al partidului din ianuarie, când i-a fost retras sprijinul lui Mihai Tudose.

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a negociat atunci și excluderea lui Damian, în schimbul sprijinului pentru schimbarea premierului. ”A fost un troc. A condiționat excluderea mea de susținerea noului guvern” a spus Damian.

Acesa spune că decizia este  una nedemocratică, nestatutară însă nu va are în plan să o mai conteste.

„O să primesc această decizie cu capul sus, cu onoare și o să rămân același om, același Gheorghe Damin, guvernat de aceleași principii. O să fac în continuare politică, politica pe care știu să o fac cel mai bine, politica cetățeanului în așa fel încât să nu-mi fie rușie niciodată să privesc pe cineva în ochi” a spus primarul.

Damian, țapul ispășitor pentru eșecul de la alegerile parlamentare. Ce s-a întâmplat în 2017

Un comunicat scurt, sec, fără explicații suplimentare a fost postat atunci pe pagina de facebook a PSD Alba:  ”Astăzi, 13.01.2017 a avut loc ședinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba, iar în urma unei analize aprofundate a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru Alegerile Parlamentare 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de Organizaţia Judeţeană s-au luat următoarele decizii: Excluderea din partid a domnului Gheorghe Damian vicepreşedinte PSD Alba şi a domnului Ioan Florea,consilier judeţean PSD.”

Practic, acuzațiile aduse în special lui Gheorghe Damian țineau de faptul că nu ar fi susținut în mod echitabil toți candidații. Mai precis este vorba despre Ioan Dîrzu, candidat pe primul lor pe Camera Deputaților care a luat mai puține voturi decât candidatul la Senat, Daniel Breaz, acest lucru ducând la pierderea celui de-al doilea loc de deputat de către PSD. Conducerea PSD Alba a găsit astfel un țap ispășitor pentru rezultatele dezastruoase din restul județului la alegerile parlamentare, care au adus partidului un singur loc de deputat, pe când PNL a obținut 4 mandate.

După alegerile parlamentare, în partid a existat o anumită nemulțumire legată de rezultate, accentuate de obținerea a doar unui mandat la Camera Deputaților. Responsabil a fost considerat președintele Ioan Dîrzu. Surse din partid spun că acesta n-a mai așteptat să fie luat la întrebări și a dorit să dea o lecție celor pe care i-a considerat ”trădători”.

Ce a spus Gheorghe Damian în 2017

”Mi s-a imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un „rezultat istoric” propunând alegătorilor o echipă de buni profesionişti în care m-am regăsit şi eu. Am muncit mult alături de colegii mei, am bătut judeţul în lung şi în lat pentru a prezenta programul electoral al PSD şi echipa în care am crezut. Am crezut în oameni precum Daniel Breaz, Cornel Suciu sau Ioan Dîrzu şi am crezut că PSD este o cea mai bună soluţie pentru judeţul Alba şi pentru România. Am luptat corect şi cu toată priceperea în campania electorală gândindu-mă şi la satul românesc care se regăseşte cu măsuri concrete în programul de guvernarea al PSD”.

Performanță în comuna Ciugud

Comuna Ciugud a fost prima din ţară cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, internet wireless şi iluminat public asigurat din viteza vântului. Tot aici se află în construcţie un teren de golf şi se fac planuri pentru o sală polivalentă. Ciugudul are şase sate (Drîmbar, Hăpria, Limba, Şeuşa, Teleac şi Ciugud) şi un spor natural pozitiv al populaţiei, fiind din acest punct de vedere printre cele două comune din Alba care au înregistrat creşteri ale numărului locuitorilor. În cele şase sate locuiesc aproximativ 3.200 de locuitori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. app

    miercuri, 07.03.2018 at 10:37

    Acum să-l vedem pe Dârzu căt de dârz e. Ce face cu viceprimarul și cu consilierii locali ai PSD care nu ascultă de linia partidului ci ascultă de Dămian? Are curajul și bărbăția să se impună și să-i schimbe pe cei care nu ascultă de politica partidului sau e în continuare laș și fricos?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate