Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Good Bye, GB! Parlamentul European a votat acordul de RETRAGERE a Marii Britanii din UE. Momente de emoție la Bruxelles

Publicat

Parlamentul European a aprobat, miercuri, Acordul de Retragere a Marii Britanii din UE, cu 621 de voturi pentru, acesta fiind actul oficial de ieșire din UE. Consiliul urmează să acorde joi aprobarea finală.

Marea Britanie a ieșit din UE după 47 de ani de apartenență la piața comună, fiind unul dintre fondatorii Uniunii. Este prima țară care părăsește blocul comunitar.

Am urmărit o ședință plenară încărcată de emoție, cu discursuri presărate de declarații sentimentale, sloganul ”la revedere, dar nu adio” la ordinea zilei, cu îmbrățișări în plen între europarlamentarii britanici, lacrimi și promisiunea revenirii, dar și cu momente de tensiune generate de Nigel Farage și de eurosceptici, scriu jurnaliștii de la G4Media.ro.

Liderul partidului Brexit și-a ținut ultimul discurs sfidând din nou în mod ostentativ regulile din PE, cu steagul Marii Britanii pe pupitru.

Mai puternice totuși decât emoțiile despărțirii de UK au sunat avertismentele oficialilor europeni și ale liderilor din Parlamentul European.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis britanicilor că se pot bizui mai departe pe prietenia UE, dar a averitzat că ”nu vom expune companiile europene unei concurențe neloiale”. Altfel spus, Marea Britanie nu va putea evita respectarea standardelor europene.

Știrea completă pe: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax