Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Guleratul de Apuseni”. Imagini inedite cu un urs mai special, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Publicat

Un exemplar deosebit de urs brun a fost surprins în imagini în Parcul Natural Apuseni.

Rangerii l-au numit ”guleratul” de Apuseni.

”Guleratul de Apuseni a dat sens activităților noastre de monitorizare din această săptămână! Cine altcineva ne putea încânta mai mult privirea înainte de a se retrage în bârlog, dacă nu chiar el, ursul brun (ursus arctos)?”, au scris aceștia, pe pagina de Facebook.

Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes național, întinsă pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj şi Bihor, în partea central-estică a Munţilor Apuseni. Cu o suprafață de 75.784 hectare, adăposteşte mai multe specii de animale, păsări, peşti şi reptile.

Ursul brun (Ursus arctos) este un animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside. Are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălțime la greabăn de până spre 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg.

Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate. Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya.

Cea mai numeroasă populație de urşi bruni este atestată în România: 6.000-6.300 de urși bruni, conform datelor din 2014.

sursa foto-video: Facebook (Parcul Natural Apuseni)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax