Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Guvernul a postat filmări cu stadiul lucrărilor pe loturile în construcție de pe autostrada Sebeș-Turda

Publicat

Guvernul României a postat joi pe interne filmări făcute cu drona pe șantierele lotului I și II ale autostrăzii Sebeș-Turda. În video apare chiar data estimată a finalizării lucrărilor: decembrie 2019. Chiar și Lia Olguța Vasilescu a dat un share pe pagina personală de Facebook la materialele video.

La sfărșitul lunii martie Ministerul Transporturilor punea în funcțiune drona de  20.000 de euro și realiza o filmare de 30 de minute cu şantierele de pe autostrăzile Sebeş-Turda, Lugoj-Deva şi Braşov-Borş.

Joi, 4 aprilie, Guvernul României a postat două clipuri video cu stadiul lucrărilor de pe Lotul I și II ale autostrăzii Sebeș-Turda. Ba mai mult, în stânga jos se regăsește și o notă explicativă care oferă mai multe detalii despre lucrare, cât a costat și mai ales când va fi gata. 

Așadar potrivit datelor furnizate de către Ministerul Transporturilor, lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, cu o lungime de 17 kilometri și în valoare de 541,73 milioane lei, fără TVA, început în anul 2014 are un termen estimat de finalizare în luna decembrie 2019, stadiul actual fiind de 63,90 %.

Lotul 2, lung de 24, 25 de kilometri, început tot la finalul anului 2014 și care a costă 541,73 milioane de lei, fără TVA și este realizat în proporție de 49,5%, are același termen de finalizare estimat, decembrie 2019. 

Deși Ministerul Transporturilor dă un termen de de finalizare pentru decembrie 2019, la lotul II, constructorul Aktor a fost chemat la sfârșitul lunii martie, pentru a confirma dacă reuşeşte mobilizarea în teren până la sfârşitul lunii aprilie sau, în caz contrar, ministrul Răzvan Cuc a anunțat că va rezilia contractul, Declarația ministrului a fost făcută, în teren, la Alba Iulia. 

AUTOSTRADA SEBEȘ – TURDA:

 

LOTUL 1 (Sebeş – Sântimbru)

Lungime: 17 km

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL,

Preț: 541.739.137,21 lei fără TVA (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%).

Data de începere lucrări potrivit contract: 2.12.2014, cu 4 luni realizare proiect tehnic şi 18 luni execuţie lucrări.Termenul de finalizare din proiect: octombrie 2016

Contract supervizare: inginer Egis Romania SA (5.156.196 lei fără TVA).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor după expirarea termenului stabilit în contract: trimestrul IV (noiembrie) 2019

Proiectul prevede două noduri rutiere în zona oraşului Alba Iulia, la sud – km 8 şi la nord – km 16, poduri de traversare a râului Mureş şi a râului Ampoi, supratraversări de drum judeţean şi cale ferată. Mai este şi nodul rutier în zona Lancrăm, care va asigura legătura cu Autostrada Orăştie – Sibiu.

LOTUL 2  (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti)

Lungime: 24,25 km

Constructor: Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvență) 

Preț: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%.

Data începere lucrări din contract 2.12 2014, perioada execuţie iniţială: 4 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, pana la data de 2.04.2015, 18 luni pentru execuţie, până la 2.10.2016. Perioada de garanţie: 48 luni.( Termen depășit din octombrie 2016).

Termen de finalizare actualizat: noiembrie 2019 ( trecut pe filmarea prezentată de Guvern)

Contract supervizare inginer Asocierea SC KAPPA – Arhchitects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA (5.719.331,21 lei fără TVA).

 

 

Lia Olguța Vasilescu a distribuit pe pagina ei și filmări cu stadiul lucărilor de la lotul II, Ogra- Câmpia Turzii, al autostrăzii Brașov-Borș. 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, amendat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale. Aparatul a fost confiscat

Publicat

Poliţiştii din Aiud au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. A fost sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat penal după ce și-a bătut soția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

agresiune

Polițiștii din Vințu de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat soția și a determinat-o să plece de acasă, împreună cu cei doi copii minori. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de familia sa. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de miercuri, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SUBIECTELE la MATEMATICĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a 2019. Ce au avut de rezolvat elevii

Publicat

Peste 2.500 de elevi absolvenți de gimnaziu din Alba au susținut joi a doua probă în cadrul examenului de Evaluare Națională 2019, cea de Matematică. Vor afla primele rezultate în 25 iunie. Media la examen este importantă pentru admiterea la liceu. La proba de Matematică, au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD GALBEN de vreme rea. Vijelii, grindină și ploi torențiale prognozate în județul Alba

Publicat

d

Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN pentru jumătatea de nord-vest și de sud a județului Alba. Intervalul de valabilitate al alertei meteo data de 20 iunie între ora 12.00 și ora 23.00. Fenomene vizate constau în manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, a transmis ANM. Acestea ar putea lua aspecte severe.  În intervalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate