Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Haită de 5 lupi, surprinsă de camerele amplasate în Parcul Natural Apuseni

Publicat

O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate pe teritoriul Parcului Natural Apuseni. Este vorba despre 5 exemplare, care au fost filmate pe timpul nopții, în luna ianuarie (imaginile au fost postate abia luni).  

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au făcut și o serie de precizări legate de acest animal care trăiește în pădurile României.

”Numărul lupilor dintr-o haită variază de-a lungul anului. Puii se nasc în aprilie – mai, iar cei tineri care rămân în haită ajută la supravegherea celor mici. Lupii vânează căprioare, cerbi, capre negre, dar și prăzi mai mici precum mistreți, iepuri sau rozătoare mici.

Lupii trăiesc în familii sau haite, pe teritorii de circa 200 de kilometri pătrațo. Ei se adaptează foarte ușor oricărui tip de habitat. Lupul e un animal agil și rapid, cu o constituție robustă și subțire în același timp.

 

În realitate, lupul este un animal timid, iar atacurile asupra oamenilor sunt extrem de rare. Conflictele apar din cauza atacurilor asupra animalelor de stână, în special asupra oilor.

Pe teritoriul UE, inclusiv în România, lupii sunt protejați de Directiva Habitate, care îi include pe lista speciilor de animale protejate care nu pot fi vânate în scop de agrement”, au precizat reprezentanții Parcului, citând wwf.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax