Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Iarnă in aprilie. Ninsoarea, lapovița și viscolul îngreunează traficul rutier în mai multe județe

Publicat

Ninsoarea și viscolul îngreunează marți dimineața circulația rutieră în mai multe județe din centrul și nordul României. În județul Sibiu, drumarii au acționat pe Autostrada A1 Cunța-Boița, pe DN 1 și pe Transfăgărășan. 

Potrivit Centrului InfoTrafic, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier este oprit pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Au fost înregistrate ninsori în județele Brașov și Harghita, lapoviță pe A1 Boița-Cunța în județul Sibiu și în județul Cluj și ploaie în județul Mureș.

Circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov, în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe celelalte artere rutiere din țară se circulă preponderent pe un carosabil umed, fiind semnalate ploi, nefiind impuse restricții de trafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie. Vizibilitatea în trafic este bună, valorile sunt normale, dar este semnalat vânt lateral puternic.

Cod Portocaliu de ninsori abundente

Marți, 4 aprilie, între orele 02:00 – 22:00 este în vigoare un Cod Portocaliu de ninsori abundente.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax