Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini cu o pereche de lupi, surprinse de o cameră amplasată în Parcul Natural Apuseni

Publicat

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au postat pe contul de Facebook imagini cu o pereche de lupi (Canis lupus) surprinse de camera de monitorizare amplasată în teren.

Imaginile au fost postate miercuri, dar au fost surprinse cu câteva luni în urmă, cel mai probabil.

”Lupul este un animal de pradă, hrănindu-se preponderent cu specii de ungulate (cerb, caprior, mistreț). Lupii trăiesc în haite. Această unitate socială fundamentală este alcătuită dintr-o pereche capabilă de reproducere și urmașii acesteia.

Lupii își caută un partener pe viață și sunt de regulă monogami. Ambii parteneri susțin legăturile familiale și cresc puii împreună” au scris reprezentanții Parcului.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejat de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj #Bihor și #Alba.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax