Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini din timpul furtunii puternice care a lovit Hunedoara. Acoperișuri luate pe sus, copaci prăbușiți. Cod roșu în Bihor

Publicat

Furtuna înregistrată miercuri în județul Hunedoara a luat pe sus acoperișuri de bloc, a doborât copaci și a produs panică printre localnici.

Autoritățile locale au intervenit de urgență și au făcut un scurt bilanț al pagubelor.

O parte a unui acoperiș din tablă, cu o suprafață de circa 90 de metri pătrați, a fost smuls de vântul puternic, prăbușindu-se peste trei autoturisme.

La locul evenimentului a intervenit un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Hunedoara.

„Cea mai mare parte a pagubelor produse în urma furtunii de astăzi (12.07.2023) este produsă de acoperişuri construite în anii 2000, fără ca acestea să fi fost avizate sau autorizate de Primărie.

Reamintim că, în astfel de situaţii, responsabilitatea juridică le revine proprietarilor de locuinţe din respectivele blocuri”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Probleme au fost și în alte părți. DN 66 și DN 7 au fost blocate de copaci, iar la Sântuhalm, un copac a căzut peste o mașină. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În continuare, forțele ISU se află la datorie pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de fenomenele prognozate.

Cod roșu de furtună și în Bihor

Meteorologii au emis un cod roșu de ploi torențiale, vijelii puternice și grindină de dimensiunii medii și mari în mai multe zone din județul Bihor.

Județul Alba se află sub cod galben până joi dimineață la ora 6.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate