Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini impresionante cu păsările răpitoare ale Munților Apuseni. Documentar realizat în perimetrul parcului natural

Publicat

YouTube video

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au dat publicității un documentar care prezintă răpitoarele din arealul montan pe care îl gestionează. 

Sunt prezentate imagini extraordinare cu cele mai frumoase păsări de pradă care trăiesc în această zonă.

Documentarul prezintă cele mai importante specii: acvila, șoimul, huhurezul, ciuvica sau minunița și oferă informații foarte interesante.

Spre exemplu, aflăm că un răpitor de noapte consumă până la 1.000 de șoareci pe an și contribuie la controlul populațiilor de rozătoare.

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Elaborarea instrumentelor pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariile protejate Parcul Natural Apuseni, ROSCI0002 Apuseni, ROSPA0081 Munții Apuseni – Vlădeasa și ROSCI0016 Buteasa” cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

”Avem plăcerea să lansăm filmul care abordează speciile de păsări răpitoare din Parcul Natural Apuseni și ariile naturale protejate integrate și nu în ultimul rând prezentarea ariilor naturale protejate administrate de către beneficiar si care fac obiectul prezentului contract” au transmis reprezentanții Parcului.

Un alt documentar realizat de Parcul Natural Apuseni este dedicat paseriformelor.

YouTube video

Păsările din acest ordin sunt în comparație cu celelalte păsări din alte ordine taxonomice, păsări de talie mică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax