Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare cu atacul unui urs uriaș, surprinse acum două zile de camerele de supraveghere de la o stână

Publicat

YouTube video

Urșii se trezesc primăvara, după hibernare, extrem de înfometați. În căutarea hranei, animalele sălbatice coboară mult mai mult decât ar face-o de obicei, în alte perioade ale anului. De multe ori se apropie chiar de zonele locuite și atacă animale domestice.

Imaginile unui asemenea atac au fost postate pe facebook de un vânător din Mureș. Acesta a prezentat pas cu pas atacul ursului.

Tot vânătorul din Mureș atrage atenția că într-o săptămână animalul a dat atacul în patru gospodării ale unor localnici din Mureș, a omorât oi a distrus stupi și, avertizează el, ar putea ataca și oameni.

Imaginile au fost surprinse în urmă cu două zile, respectiv în data de 18 martie 2019. Pe video se vede cum ursul este întâmpinat de un câine, care însă nu are nici o șansă în a-l opri.

De asemenea, un alt cățel îl ”abordează” după intrarea în țarc, însă acesta nici nu îl bagă în seamă. La final, își alege o oaia pe care o duce cu el.

u

Ursul este un animal deosebit de puternic, cu un corp de până la 2,5 m lungime. Are o înălțime la greabăn de până la 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg (aceleași subspecii). Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate.

Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya. Dentiția este tipică de omnivor, cu canini puternici și molari rotunjiți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax