Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare cu un exemplar superb de râs, surprinse într-o pădure a Parcului Natural Apuseni

Publicat

Un superb exemplar de râs a fost recent surprins de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni. Imaginile au fost postate pe Pagina de Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

În imaginile surprinse de camerele de monitorizare se observă cum râsul se plimbă cu grație prin pădure. La un moment dat, animalul, cu mișcări agile, se ascunde în scorbura unui copac, cel mai probabil în căutarea prăzii.

Râșii, animale foarte discrete și greu de observat în libertate, sunt cele mai mari feline din Europa. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

Parcul Natural Apuseni – în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

De asemenea, Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

sursa foto-video: Facebook; Mircea Susman / Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax