Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare surprinse în Parcul Național Apuseni. Capră neagră în căutare de hrană prin zăpadă

Publicat

YouTube video

Camerele de filmat din Parcul Național Apuseni surprind în fiecare zi minuni ale naturii. De câteva zile, în zona în care sunt amplasate, au surprins un exemplar de capră neagră foarte rară. Capra neagră ajunge în cele mai inaccesibile locuri atunci când se simte amenințată. Poate sări 2 metri în înălțime și 6 metri în lungime, putând alerga cu până la 50 kilometri / oră.

Acest animal trăiește în grupuri de 15 – 30 de capre formate din capre tinere și femele. Această structură socială se schimbă în funcție de anotimp. Vara un animal stă tot timpul de pază pentru a da la timp în caz de primejdie semnalul de alarmă. Iarna această supraveghere este mai puțin severă, grupurile conduse de un țap, putându-se amesteca între ele. În luna noiembrie este perioada de împerechere, ca la sfârșitul lunii mai să fie primele fătări de iezi care țin până la începutul lui iunie. Perioada de gestație la caprele-negre durează 6 luni, iezii devin maturi la vârsta de trei ani, iar o capră-neagră poate trăi între 15 și 20 de ani.

Hrana lor constă din măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iarna caprele consumă mușchi sau licheni. Pericolele la care sunt expuse caprele-negre sunt căderile de stânci, animalele de pradă ca râsul, lupul, ursul, vulturul, iar aici se pot aminti și vânătorile organizate de om.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax