Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Imagini spectaculoase cu operațiunile de deszăpezire de pe Transfăgărășan. Strat de zăpadă de 5 metri, la începutul verii

Publicat

YouTube video

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București continuă activitățile de deszăpezire a Transfăgărășanului (DN 7 C), operațiune care ar putea să mai dureze multe zile, din cauza stratului gros de zăpadă care persistă la altitudini mari.

”Colegii noștrii de la DRPD București continuă să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii. Aici, din câte vedeți ninge, pare că suntem în toiul iernii. Cu toate acestea, colegii mei au luat hotărârea de a nu opri lucrările, merg înainte și încearcă să elibereze drumul câte mai repede” a spus Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRPD Brașov.

Operațiunile de deszăpezire au loc în zona districtului Piscul Negru, acolo unde utilajele lucrează deja de două zile, iar stratul de zăpadă depășește pe alocuri 5 metri.

”Lucrăm cu un efectiv de 40 de persoane, avem un utilaj de decolmatare a rigolelor de scurgere, a camerelor de cădere… facem igienizări pe zidurile de sprijin… ” a spus Andrei Burtilă, inginer la SDN Pitești, aflat la fața locului.

Transfăgărăşan, construit în perioada 1970 – 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, ajungând la o altitudine maximă de 2.042 metri, în timp ce DN 67 C Transalpina atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax