Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini spectaculoase surprinse în Parcul Natural Apuseni. Mai mulți cerbi se hrănesc în mijlocul pădurii

Publicat

Imagini spectaculoase cu mai mulți cerbi care se hrănesc în linişte într-o pădure din Parcul Natural Apuseni au fost realizate cu o cameră de monitorizare a faunei din parc, amplasată de specialiştii Romsilva.

Potrivit reprezentanților Romsilva, cerbii găsesc în pădurile din parc toate condițiile de hrană, adăpost și liniște pentru un habitat sănătos.

Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor.

Regia Națională a PădurilorRomsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax