Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: În fața Catedralei din Alba Iulia, a X-a promoție de arbitri instituționalizați a depus jurământul de intrare în profesie

Publicat

Peste 40 de membri ai Asociației de Arbitraj Instituționalizat au participat, pe esplanada Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la ceremonia de depunere a jurământului de intrare în profesie. Ceremonia a fost una specială deoarece cei  care au depus jurământul fac parte din a  X-a promoție de arbitri a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

În fața Catedralei Reîntregirii Neamului peste 40 de membri ai asociației au depus vineri, 28 septembrie jurământul de intrare în profesia de arbitru instituționalizat.

Evenimentul a încheiat seria acțiunilor ”Zilele Arbitrajului Instituționalizat”, care în acest an au fost organizate în Târgoviște, Constanța și Alba Iulia.

Ediția a III-a a Manifestării a stat sub semnul Centenarului Marii Uniri. Din acest motiv Consiliul Director al A.A.I. a hotărât ca ceremonia să se finalizeze la Alba Iulia.

Evenimentele din cadrul manifestării au reliefat faptul că arbitrajul, alături de alte căi altenative de soluționare a conflictelor, a fost practicat de către români și strămoșii acestora, că pe spațiul carpato-danubiano-pontic a existat o cultura a justiției private și ca la momentul realizării Marii Uniri arbitrajul era reglementat prin Codul de procedură civilă și utilizat în soluționarea unor cauze civile.

Tribunalul permanent de Arbitraj Instituționalizat este o alternativă la instanța de judecată statală fiind abilitat să judece orice dispută de natură civilă, cu excepția cazurilor de starea civilă, capacitatea a persoanelor, dezbatere succesorală, relaţiile de familie, precum şi drepturile asupra cărora părţile nu pot să dispună.

Pentru a fi eligibil față de instanța statală de judecată, tribunalul a instituit o serie de avantaje, precum: confidențialitatea, celeritatea, costurile reduse, procedura flexibilă, posibilitatea dată parților de a-și alege arbitrii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax