Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | În iunie, Alba Iulia devine „capitala internațională a matematicii”: Conferința Societății Americane de Matematică, la UAB

Publicat

YouTube video

În perioada 27-30 iunie, Alba Iulia va deveni „capitala internațională a matematicii”, pentru că aici se va desfășura conferința Societății Americane de Matematică (American Mathematical Society Meeting). Peste 400 de matematicieni din toată lumea și-au anunțat deja intenția de a participa la eveniment.

Societatea Americană de Matematică (AMS) organizează în fiecare an trei conferințe în țări diferite, la care participă membrii comunităților matematice din întreaga lume. Programul acestor conferințe include sesiuni de comunicări în plen pe subiecte de interes general și pe cercetare în domenii specifice.

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, a explicat că desfășurarea acestei conferințe la Alba Iulia înseamnă așezarea orașului pe harta internațională a matematicii: „Organizând această manifestare, care are loc pentru prima dată în România, Alba Iulia punctează printre marile orașe ale Europei și ale Americii. Până săptămâna trecută am avut peste 400 de participanți înscriși la conferințe”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax