Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: În zona Gării din Alba Iulia, manele și muzica lăutărească îi fac pe turiști să respire aerul istoriei… contemporane

Publicat

YouTube video

Ce schimb de gardă sau ce atâta cultură? Turiștii care ajung la Alba Iulia cu trenul au parte de o primire cu adevărat „festivă”, cu o mare încărcătură ” istorică”. Barul de lângă stația CFR îi așteaptă chiar și ziua în amiaza mare, cu muzică pe petrecere și manele care se aud chiar și de pe peron. Astfel, turiștii respiră încă de la coborârea din tren aerul istoriei „contemporane” și pot afla of-urile lui Guță și durerile lui Salam. Așadar, oferta turistică devine totală în orașul care până nu demult bătea toba mare că vrea să devină Capitală Culturală. Printre cei care nu se arată deranjați de ”fanfara manelist–lăutărească” de la poarta de intrare cu trenul în oraș a fost observat și viceprimarul PP-DD Dorin Șerdean, ce-i drept c-am grăbit, după o aprovizionare la supermarket. Vedeți mai jos două scurte filmări de la fața locului.

Cine a ajuns în Gara CFR din Alba Iulia nu a avut cum să nu observe barul din stația de autobuz unde, indiferent de oră, petrecerea este în floare, iar muzica răsună până pe liniile de cale ferată. Și dacă albaiulienii sau turiștii nu par a fi deranjați de lăutarii din gară. se pare că nici viceprimarul PP-DD, Dorin Șerdean, nu este. O filmare transmisă redacției noastre îl arată pe viceprimar cum se urcă liniștit în mașină, după ce și-a făcut proviziile. Din gesturile sale, acesta nu pare să fie deloc deranjat de lăutăreasca ce se aude din barul de vizavi.

Cine știe, poate pe viitor Garda Romană sau schimbul de gardă de la Poarta a III a, atracția orașului, vor fi înlocuite cu câteva dansatoare care „buricesc” prin Cetatea Alba Carolina pe muzica lăutarilor.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. Cugerean Calin

    miercuri, 07.08.2013 at 15:58

    Nu vad care e problema atat timp cat are autorizatie de functionare si decibelii nu deranjaza in vecinatate. Probabil administratorul societatii a angajat lautari pentru ca asta e cererea clientilor. Daca se auzea Shostakovich in difuzoare, cati clienti crezi ca avea???

    • mihai

      joi, 08.08.2013 at 09:07

      Care sa fie problema?. Mergeti in fiecare zi in gara la amiaza sau dupa masa si o sa vedeti cat de tare e muzica. Chiar deranjeaza in vecinatate. Daca canta in jurul casei d-stra nu cred ca mai conta ca are autorizatie.
      P.S. Nu conteaza ce se aude din difuzoare atata timp cat este muzica tare.

      • Tzucu

        joi, 08.08.2013 at 13:25

        unde locuiesti mai Mihai ca acolo sant doar magazine si baruri

    • Tzucu

      joi, 08.08.2013 at 20:52

      pai daca merge si reporterul la vreo nunta ce asculta acolo??? Porcarie de muzica??? Si o mai si danseaza??

  2. Franar Ion

    miercuri, 07.08.2013 at 16:35

    Ca gara ,dom,le ? Un lan de buruieni cat cladirile garii ! Voi nu v-ati dus pe peron sa vedeti cultura buruienoasa dintre sinele de cale ferata. Vai de orasul european a lui Hava ! Mai mare rusinea !!!

    • claudia

      joi, 08.08.2013 at 10:05

      buruieni? un fleac… am mers in gara sa admiram trenurile cu baietelul meu de doi ani si jumatate. am avut nevoie la toaleta… nu o gaseam, in incinta garii, cea de afara era cu lacatul pus. raspunsul unui angajat de la informatii? ce wc iti trebuie doamna? ca noi nu ne permitem sa avem femeie de serviciu de anul trecut… SINCER… GARA DIN ALBA IULIA = INFECTIA LA EA ACASA.

    • @Franar Ion

      joi, 08.08.2013 at 11:08

      Frânărel, gara si tot ce e in administrarea ei (peroane si sine) NU SE AFLA IN SUBORDINEA PRIMARIEI. Ce ai vrea sa faca Hava? Un doi, cum se intampla ceva la noi in oras, Hava e de vina, dupa modelul Basescu e de vina ca nu a mai plouat de o luna in tara. Mai mare rusinea Ioaneee!!!

  3. domnz

    miercuri, 07.08.2013 at 16:40

    Cum se numeste melodia din al doilea videoclip ???

    • Tzucu

      joi, 08.08.2013 at 20:41

      soacra m-o trabit

  4. dan

    miercuri, 07.08.2013 at 18:25

    …fara cuvinte.
    din pacate in majoritatea garilor intalnim aceasta latura negativa.

  5. alex

    miercuri, 07.08.2013 at 23:35

    EU PROPUN CA PE PERON SA STEA POLITISTI COMUNITARI CARE SA RECITE POEZII SI SA CANTE CANTECE PATRIOTICE. ASTFEL TURISTII VOR FI MULT MAI MULTI, IAR MINUNATUL NOSTRU ORAS VA RENASTE CA DIN PASARICA LUI PHEONIX.
    MAI MULT, SUNT DE PARERE CA ALTA PATRULA DE POLITISTI COMUNITARI SA-I OPREASCA PE TURISTI UNDEVA IN ZONA CIMITIRULUI, SA-I PUNA SA SE LEPEDE DE GUTA SI SALAM SI SA-I MAI INTOARCA INCA O DATA PE PERON DACA NU SUNT IN STARE SA RECITE O STROFA SAU SA FREDONEZE UN CANTEC DE VITEJIE.
    ACUM, SERIOS, OARE VOUA NU VA ESTE RUSINE SA PUBLICATI ASTFEL DE ARTICOLE. SE VEDE CA A PLECAT(:::)

  6. cetatean

    joi, 08.08.2013 at 08:06

    Autoritatile competente ce fac? Sper sa se autosesizeze. Este inadmisibil intr-un oras cu pretentii de „cealalta capitala” sa se permita o asemenea mizerie de muzica data la maxim. Alba24.ro, va rog urmariti aceasta situatie si nu va lasati pana nu se va opri aceasta poluare fonica si culturala!

  7. Gheorghe

    joi, 08.08.2013 at 17:29

    Are dreptate Franarul. Gara nu-i in Alba Iulia ? Hava nu-i primar in Alba Iulia ?
    Oare de cati ani nu a fost Hava la gara… La valoarea lui, nu se coboara sa stea de vorba cu franarii gariii si sa-i puna la punct pentru MIZERIA SI GUNOAIELE SI LISA TOTALA DE IGIENA DIN GARA . IN GARA PUTE, DOMNULE !
    GARA ALBA IULIA ESTE POARTA DE INTRARE IN MUICIPIU !

    • Tzucu

      joi, 08.08.2013 at 20:47

      Lasati-l pe primar in pace ca acolo sant cei de la CFR nu e a primariei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax