Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Încălzirea cu lemne, în România, interzisă din 2023. Victor Negrescu cere suspendarea măsurii, la Parlamentul European

Publicat

Stoparea încălzirii cu lemne de foc până în 2023 este o ”aberație a fostului guvern” a precizat europarlamentarul Victor Negrescu, la o întrebare adresată de reporterii din Alba, la Parlamentul European. 

Acesta a mai declarat că în contextul în care peste 80% din locuințele din România sunt încălzite, în timpul sezonului rece, cu foc pe bază de lemne. 

”Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne până în 2023 în contextul în care aproape jumătate dintre români se încălzesc în acest mod.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ la Parlamentul European, cu europarlamentarul Victor Negrescu: Unde lucrează și mănâncă aleșii de la Bruxelles

În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe, adică 2.700.000 de locuințe încălzite cu lemn, conform datelor Institutului Național de Statistică, iar ponderea este mai mare pentru zonele montane.

Din păcate, chiar dacă protejarea mediului și a pădurilor trebuie să fie o prioritate, este imposibil pentru România să găsească și să ofere soluții alternative până în 2023.

Această măsură reprezintă una dintre multiplele greșeli din PNRR care trebuie adaptate realităților și corectate în parteneriat cu instituțiile europene”, a declarat Victor Negrescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 08.12.2021 at 10:51

    nenea Euro-Sparlamentar-ULE V. Negrescu : OferA Tu, Si PSD-ul tau AdoraT, ” solutii alternative ” ( De Pilda Noi Conducte cu Gaz Metan, in Zonele Urbane SI Rurale, Unde Incalzirea Se Face Cu Lemne,AAU Motorina !) Cu ParaLE din FonduriLE Alocate Romaniei, Prin PNNR, Nu Furati VOI din Aceste FonduRI , GuristiLOR SI SarlataniLOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Praful

    miercuri, 08.12.2021 at 12:50

    Initiativa ar fi fost daca cereati stoparea taierii padurilor in scopul refacerii atmosferei. Dar inchiderea fabricilor grofilor de la Sebes, care inghit padurile tarii , nu pe ale smecherilor austro maghiari si care polueaza de te ia groaza cind intri la Kauflandul din Sebes, nu va intereseaza sau de alea nu va da voie sa va legati?

  3. Petru

    miercuri, 08.12.2021 at 13:41

    Nu te poți încălzii cu un braț de uscături dar șmecherii prelucrează și exportă în UE o grămadă de lemn.Așa au terminat păduriile.De ce celelalte țări membre UE nu-și taie păduriile?
    Legat de așa zisa poluare,de ce țăriile mari nu-și reduc emisiile ,dar impun țăriilor mici să facă acest lucru.Concluzia (comparația) CINE POLUEAZĂ MAI MULT O MAȘINĂ CU MOTOR MARE SAU UNA CU MOTOR MIC ? Să fim serioși.Câte fabrici sunt în România la ora actuală ca să polueze așa de mult?

  4. pilu

    miercuri, 08.12.2021 at 14:15

    Mai chiar asa ne batem joc noi de noi ? Pai Orbanu din tara vecina le dadea cu flit in secuda doi. Iar aberatiile fostului guvern trebuie puse pe seama prostiei din capul lor. Nu deageaba au toti diplome lauate la facultati desfintate.

  5. Ion

    miercuri, 08.12.2021 at 15:07

    O sa imi pun panouri solare din fondurile „manevra” si o sa consum doar ziua ca Electrica nu preia curentul nefolosit.
    Eu zic sa le dam si ce a ramas din paduri la Kronospan si Holtz si noI sa cumparam gaz de la eschimosi.
    Ne incalzim la soare ce dracu.
    Tipic romanesc … prosti satului.
    Nu e voie pe lemm doar pe peleti care ii cumparati de la Kronospan sau Holtz tot din lemnul tarii… scz am uitat ca noi nu mai avem tara

    Pai nu voi PSD sunteti acum la conducere? Cum dracu vine asta ca voi dati legile?

    Tu citesti ce scri sau ce faci?
    80% din locuinte se incalzesc cu lemn si dupa ai zis ca aproape jumate…pai 80% nu e jumate sau pt voi o fi.
    PSD Alba partidul pacii si a „iubirii”

    Va bate AUR peste 3 ani de nu stiti pe unde umblati.

  6. Pamfil

    miercuri, 08.12.2021 at 16:46

    Vai… „ne taie padurile!!!” – Nu am vazut nici un austriac sau neamt sa ne taie padurile, le taie cozile de topor nascute si crescute in Romania.
    De 31 de ani suntem furati de toate partidele in toate modurile posibile, dar „strainii” sunt de vina! Nu domnilor, NOI, cetatenii suntem de vina! Noi cei care „inchidem ochii” ca „merge si-asa”!

    Eu as interzice incalzirea cu lemne in orasele unde exista instalatie de gaz metan!
    In localitatile rurale trebuie introdusa infrastructura de gaz inainte de a interzice incalzirea cu lemne!

  7. Cetatean

    miercuri, 08.12.2021 at 17:26

    Trebuie interzis doar in localitatile unde exista surse alternative. In rest nu!

  8. Profanii

    joi, 09.12.2021 at 16:42

    Nu mai pupati la dos corporatiile din afaçra, care furara padirile, petrolul si tote mai avem. Ei doar se sterg la dos cu cretinii care cred ca la Sibiu au facut biblioteci cu bani de la buda si viana si nu din bogatiile jefuite din tara asta, unde au migrat ca ciorile calatoare dupa prada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax