Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: INCENDIUL izbucnit la o bandă transportoare, între HS Timber și Kronospan din Sebeș, STINS după aproape 4 ore

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFHOGYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Un incendiu a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 11:40, la o bandă transportoare ce face legătura între HS Timber Productions și Kronospan din Sebeș.

Focul a fost stins după aproape 4 ore. În total peste 30 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului.

Potrivit reprezentanților HS Timber Group, incendiul a pornit de la fabrica vecină. În urma acestuia nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost estimate la aproximativ 100.000 de euro.

UPDATE, ora 15:55 – După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul produs la banda transportoare dintre HS Timber și Kronospan Sebeș. Incendiul a fost lichidat reușindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguș.

În urma incendiului a fost afectată de incendiu aprox. 200 mp din banda transportoare și tubulatura unei hale.

Cauza probabilă de producere a incendiului precum și valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, prezent la fața locului a mulțumit pompierilor, reprezentanților Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului  care și-au făcut datoria cu profesionalism și au acționat cu promptitudine în stingerea incendiului și aplanarea efectelor acestuia.

„Nu pot decât să multumesc pomiperilor, acești bravi luptători, care ne protejează mereu și ne asigură siuguranța în permanență, indiferent că e zi, noapte, sau zi  sărbătoare. Aprecierile mele se îndreaptă și către celelate instituții care și -au făcut datoria, respectiv Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, care îmi vor comunica de urgență rezultatele analizelor făcute la fața locului”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

UPDATE, ora 15:00 – Potrivit ISU Alba incendiul este localizat, se lucrează în continuare pentru lichidare.

UPDATE: Potrivit reprezentanților HS Timber Group, în dimineața zilei de 12 aprilie, în jurul orelor 11:40, a izbucnit un incendiu în incinta fabricii de cherestea HS Timber Productions din Sebeș.

„Incendiul la banda transportatoare de tocătură care leagă fabrica de cherestea HS Timber Productions de o altă unitate de producție din Sebeș a avut ca punct de plecare fabrica vecină. Incendiul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale se estimează la până la 100.000 de euro.

Până la finalizarea anchetei ISU, nu există niciun indiciu cu privire la originea incendiului, însă au fost urmate toate procedurile specifice pentru aceste situații, iar HS Timber Productions va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele care au dus la acest eveniment și a preîntâmpina apariția altora de acest fel.

Preocuparea pentru securitatea în muncă este o constantă în activitatea pe HS Timber Group o desfășoară în fabricile sale din România și în acest sens au loc instruiri regulate ale angajaților noștri pentru prevenirea incidentelor care le pot periclita sănătatea la locul de muncă”, au transmis reprezentanții companiei.

Reamintim faptul că la începutul lunii decembrie 2019, Holzindustrie Schweighofer SRL și-a schimbat numele în HS Timber Productions SRL.

UPDATE, ora 14:00 – Forțele de intervenție lucrează în continuare pentru localizarea incendiului și pentru a stopa propagarea acestuia la depozitul de rumeguș.

La locul intervenției s-a deplasat și prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

UPDATE, ora 12:10: Incendiul se manifestă cu flacară deschisă la nivelul benzii transportoare dintre Kronospan și HS Timber, transmit reprezentanții ISU Alba.

La această oră intervin la fața locului, 16 cadre militare de la ISU Alba.

Acționează în cooperare 6 autospeciale de stingere aparținând:

  • Gărzii de Intervenție Sebes,
  • Detașamentului de Pompieri Alba Iulia,
  • Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan,
  • Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș
  • Serviciul Privat pentru Situații de Urgență HS TIMBER.

UPDATE: Forțele alocate au fost suplimentate.

Potrivit ISU Alba se intervine cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda de intervenție Sebeș), o autoscară și  o ambulanță SMURD B2 de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș intervine pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o bandă transportatoare la HS Timber Group.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„În jurul orei 11:35 am observat prima dată fumul, dar acum devine din ce în ce mai puternic”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Foto, video: Facebook, Cristian C., ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax