Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: INCENDIUL izbucnit la o bandă transportoare, între HS Timber și Kronospan din Sebeș, STINS după aproape 4 ore


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFHOGYsMA=="></script></p>


Un incendiu a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 11:40, la o bandă transportoare ce face legătura între HS Timber Productions și Kronospan din Sebeș.

Focul a fost stins după aproape 4 ore. În total peste 30 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului.

Potrivit reprezentanților HS Timber Group, incendiul a pornit de la fabrica vecină. În urma acestuia nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost estimate la aproximativ 100.000 de euro.

UPDATE, ora 15:55 – După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul produs la banda transportoare dintre HS Timber și Kronospan Sebeș. Incendiul a fost lichidat reușindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguș.

În urma incendiului a fost afectată de incendiu aprox. 200 mp din banda transportoare și tubulatura unei hale.

Cauza probabilă de producere a incendiului precum și valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, prezent la fața locului a mulțumit pompierilor, reprezentanților Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului  care și-au făcut datoria cu profesionalism și au acționat cu promptitudine în stingerea incendiului și aplanarea efectelor acestuia.

„Nu pot decât să multumesc pomiperilor, acești bravi luptători, care ne protejează mereu și ne asigură siuguranța în permanență, indiferent că e zi, noapte, sau zi  sărbătoare. Aprecierile mele se îndreaptă și către celelate instituții care și -au făcut datoria, respectiv Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, care îmi vor comunica de urgență rezultatele analizelor făcute la fața locului”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

UPDATE, ora 15:00 – Potrivit ISU Alba incendiul este localizat, se lucrează în continuare pentru lichidare.

UPDATE: Potrivit reprezentanților HS Timber Group, în dimineața zilei de 12 aprilie, în jurul orelor 11:40, a izbucnit un incendiu în incinta fabricii de cherestea HS Timber Productions din Sebeș.

„Incendiul la banda transportatoare de tocătură care leagă fabrica de cherestea HS Timber Productions de o altă unitate de producție din Sebeș a avut ca punct de plecare fabrica vecină. Incendiul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale se estimează la până la 100.000 de euro.

Până la finalizarea anchetei ISU, nu există niciun indiciu cu privire la originea incendiului, însă au fost urmate toate procedurile specifice pentru aceste situații, iar HS Timber Productions va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele care au dus la acest eveniment și a preîntâmpina apariția altora de acest fel.

Preocuparea pentru securitatea în muncă este o constantă în activitatea pe HS Timber Group o desfășoară în fabricile sale din România și în acest sens au loc instruiri regulate ale angajaților noștri pentru prevenirea incidentelor care le pot periclita sănătatea la locul de muncă”, au transmis reprezentanții companiei.

Reamintim faptul că la începutul lunii decembrie 2019, Holzindustrie Schweighofer SRL și-a schimbat numele în HS Timber Productions SRL.

UPDATE, ora 14:00 – Forțele de intervenție lucrează în continuare pentru localizarea incendiului și pentru a stopa propagarea acestuia la depozitul de rumeguș.

La locul intervenției s-a deplasat și prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

UPDATE, ora 12:10: Incendiul se manifestă cu flacară deschisă la nivelul benzii transportoare dintre Kronospan și HS Timber, transmit reprezentanții ISU Alba.

La această oră intervin la fața locului, 16 cadre militare de la ISU Alba.

Acționează în cooperare 6 autospeciale de stingere aparținând:

  • Gărzii de Intervenție Sebes,
  • Detașamentului de Pompieri Alba Iulia,
  • Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan,
  • Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș
  • Serviciul Privat pentru Situații de Urgență HS TIMBER.

UPDATE: Forțele alocate au fost suplimentate.

Potrivit ISU Alba se intervine cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda de intervenție Sebeș), o autoscară și  o ambulanță SMURD B2 de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș intervine pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o bandă transportatoare la HS Timber Group.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„În jurul orei 11:35 am observat prima dată fumul, dar acum devine din ce în ce mai puternic”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Foto, video: Facebook, Cristian C., ISU AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate