Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Început de sezon cu probleme, la Șureanu. Drumul „uitat” de autorități, deszăpezit de proprietarii de pensiuni

Publicat

YouTube video

Sezonul de schi a început vineri la Șureanu iar ninsorile abundente din ultimele zile pun din nou probleme turiștilor care vor să ajungă pe pârtie și proprietarilor de pensiuni. În Poarta Raiului, proprietarul unei pensiuni a închiriat, pe cheltuiala sa, un buldoexcavator cu lamă, pentru a deszăpezi drumul „uitat” de autorități. 

Toți proprietarii de pensiuni și hoteluri din zonă se plâng că societatea care administrează drumul nu reacționează suficient de rapid când ninsorile și înghețul apar și mai ales nu se ocupă în mod regulat de întreținerea acestuia.

Problema cea mai mare o reprezintă drumul de 18 kilometri care face legătura între Barajul de la Oașa, Luncile Prigoanei, Poarta Raiului și domeniul schiabil de la Șureanu. Drumul cu pricina este subiect de discuții aprinse an de an. A aparținut în trecut Consiliului Județean Alba, care l-a cedat în 2017 către Romsilva, companie de stat care teoretic ar trebui să administreze și să îngrijească drumul.

Apariția turismului în zonă a fost strâns legată de promisiunea Consiliului Județean Alba de a investi în infrastructură și pârtii de ski. Dar drumul de la Oașa la Luncile Prigoanei nu a putut fi preluat din cauza intereselor firmelor care exploatează lemnul forestier din zonă.

Zona Munţilor Şureanu a devenit, în ultimii ani, de interes pentru investitorii care vor să extindă turismul local. Peisajele spectaculoase şi aerul curat de munte au fost reperele care atrag, an de an, oameni care vor să se relaxeze departe de agitaţia oraşului, în judeţul Alba, astfel că investitorii privaţi au deschis pensiuni, restaurante şi chiar hotel. Un punct de atracţie pentru cei care preferă muntele a fost şi deschiderea pârtiilor de pe Domeniul Schiabil Şureanu, o iniţiativă privată, ce promitea dezvoltarea turismului în judeţ. Şi turişti ar fi și sunt, însă există probleme de acces.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ALIN

    luni, 17.12.2018 at 09:51

    Ca-n Austria 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax