Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Întâlnire a Masoneriei la Alba Iulia. Politicieni, medici, avocați și șefi de instituții, la dezvelirea unui bust

Publicat

YouTube video

Deși se autoproclamă o organizație mai degrabă ”discretă” decât secretă, Masoneria are rare momente în care desfășoară evenimente publice. Dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida-Voevod, amplasat în Parcul Unirii din Alba Iulia, este un asemenea moment. Prezenți la omagierea omului politic, membru al Masoneriei, de activitatea și eforturile căruia au depins, într-o oarecare măsură recunoașterea internațională a Marii Uniri, masonii au participat la o ceremonie de la care nu au lipsit primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

YouTube video

Oameni de afaceri din Alba și din alte județe, foști și actuali primari, medici, șefi de instituții publice, avocați, profesori dar și alte categorii sociale, au participat la eveniment, arătându-și indirect apartenența la Masonerie. ”Nu mai suntem în anii 90, iar lumea nu ne mai consideră conducătorii lumii. Poate am avut și unii dintre noi partea noastră de vină, cultivând asemenea mituri” a spus unul dintre masonii veniți la manifestare.

”Am venit de curios. Mi se pare nepotrivit să amplaseze însemne masonice pe domeniul public. Care este sensul lor? Să ne explice ce înseamnă întâi. Personal nu sunt de acord. Nu mă mai provocați că o să îmi fac numai dușmani”, a replicat unul dintre cei prezenți la inedita adunare.

Majoritatea ”fraților”, cum își spun aceștia între ei, au gravitat în jurul lui Radu Bălănescu Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România și Secretar Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare (în 2014). Aceștia și-a făcut fotografii în fața statuii proaspăt dezvelite și au ascultat fanfara județului Alba.

masoni Mircea Hava și Ion Dumitrel au petrecut câteva momente alături de Radu Bălănescu, apoi s-au retras, lăsându-i pe masoni să își continue ședințele foto în jurul statuii. Președintele Consiliului Județean Alba a declarat pentru Alba24 că nu aparține mișcării masonice, dar că a participat pentru că a fost invitat.

”Suntem francmasoni. Cred că datoria noastră principală este să ne ocupăm de prezentul și viitorul României și să nu uităm că cea mai importantă profesie este profesia de a fi român” a spus marele maestru Radu Bălănescu, într-o scurtă alocuțiune.

Bustul lui Vaida-Voevod a fost amplasat în Parcul Unirii de către Asociația „Horea”, sub înaltul patronaj al Marii Loji Naționale din România.

Programul masonilor la Alba Iulia va continua sâmbătă, 20 octombrie 2018, cu o conferință pe teme istorice, care va începe la ora 15:00 și se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. m

    sâmbătă, 20.10.2018 at 01:24

    S-au dus frunză și iarbă sa se închine la niste profitori!!!! Halal conducere, halal participanți!!! Lingeti fraților Romania in an centenar că nu există lingere mai dulce decât aceea de ligau profesionist!!!

  2. pilu

    sâmbătă, 20.10.2018 at 18:01

    Ce sa faci ? Asta-i moda acum. Cum sa intram in masonerie (sau francmasonerie). Este ca atunci cand erau la moda pantalonii trapez si minijupele . Toti le vroiau.
    Lasati-i sa se produca ca de ajutat nu ajuta tara cu nimic.

  3. Mititean ioan

    luni, 27.04.2020 at 10:42

    Buna ziua .mă numesc Mititean Ioan și vreau să mă alătur frații illuminati va rog sa mă ajutați și pe mine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax