Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Întâlnire a reprezentanţilor reţelei REGIO la Alba Iulia. Au fost analizate informaţii privind Programul Operaţional Regional

Publicat

Peste 60 de reprezentanți ai rețelei regionale de multiplicatori de informații pentru programul REGIO au participat miercuri, 21 martie 2012, la Conferința Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operațional Regional, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru la Hotel “Parc” din Alba Iulia. În cadrul întâlnirii, au fost analizate informații privind implementarea Programului Operațional Regional in Regiunea Centru și au fost prezentate exemple de promovare a proiectelor finanțate de REGIO.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO și a impactului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operațional Regional. Discuțiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmărit să sublinieze, după patru ani de implementare a acestui program în regiunea noastră, modul cum proiectele finanțate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională duc la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Prezentările susținute au subliniat stadiul implementării Programului Operațional Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu măsurile de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării. Aceste aspecte au fost dezbătute în urma susținerii a două prezentări specifice ale ADR Centru. Un alt aspect discutat de participanți a fost reprezentat de oportunitățile de finanțare și de modul cum sunt implementate proiectele gestionate de OI Turism la nivel național, pe o axă specifică a programului.

Deoarece în acest an marea majoritate a proiectelor aflate în implementare sunt axate pe investiții în infrastructura urbană, atenția celor prezenți a fost captată atât de prezentările referitoare la proiectele destinate dezvoltării Polului de creștere Brașov, cât și de proiectele aflate în implementare în municipiul Toplița, județul Harghita. Și proiectele implementate de Consiliul Județean Sibiu au generat un interes deosebit, având în vedere că sunt finanțate prin axe diferite ale programului, dar viziunea de promovare și conștientizare a publicului larg a fost gândită în mod unitar. Toate prezentările beneficiarilor de fonduri nerambursabile s-au referit la aspecte concrete în ceea ce privește promovarea proiectelor REGIO.

Un punct distinct în cadrul conferinței l-a constituit analiza rezultatelor activității de informare și publicitate pentru programul REGIO în anul 2011, precum și perspectivele derulării acestei activități în anul curent. În acest context s-au stabilit și metodele optime de acțiune în cadrul rețelei de comunicatori REGIO în Regiunea Centru.

Am văzut, în cadrul acestei întâlniri, că, după mai mult de patru ani de implementare efectivă a Programului Operațional Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii noștri și beneficiarii proiectelor REGIO dau dovadă de creativitate și de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Prezentarea experiențelor proprii în promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care îl  au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale și regionale. Așa că am discutat deschis despre cele mai bune metode de transmitere a rezultatelor concrete ale programului REGIO către marele public. Rezultatele proiectelor contractate sunt deja vizibile în viața de zi cu zi și, de aceea, acum, pe lângă creionarea noilor politici regionale de dezvoltare, acordăm mare atenție implementării eficiente a proiectelor REGIO, pentru sublinierea impactului pozitiv al fondurilor europene asupra nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax