Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO INTEGRAL: „Crucificarea”, cea mai cruntă pedeapsă care a existat în Roma Antică, reconstituită la Festivalul Roman Apulum

Publicat

YouTube video

„Niciodată armata Romei nu va fi înfrântă de o gloată de barbari”, cu acest slogan au pornit în luptă soldații romani, la ultima bătălie pusă în scenă la Festivalul Roman Apulum, duminică, 27 aprilie. Scuturi, săgeți, arme, catapulte, săbii sica, dar și echipamente de armată, pe lângă vitejie, determinare și virtuozitate pe câmpul de luptă, sunt elementele cu care soldații romani și „barbari” au coborât în arenă, pentru a se confrunta în bătălia finală. Sfârșitul acesteia aduce publicului o surpriză înfiorătoare: pentru cutezanța de a-l și omorât pe conducătorul Legiunii a XIII-a Gemina, unul dintre luptătorii barbari își găsește moartea în cea mai cruntă pedeapsă existentă în Roma Antică, și anume crucificarea.

La bătălia totală au participat, de partea romanilor, trupele Legiunea a XIII-a Gemina, Legiunea a V-a Macedonica, Cohors III Campestris umervs Palmyrenorvm Porrolissensivm iar de partea „barbarilor”, dacii, sarmații, barbarii și gladiatorii.

Cu formulele victorioase deja caracteristice „Apoulon! Apoulon! Apoulon!” pentru Lupii de Fier ai Apoulonului și „Roma Victor, Apulum Victor!” pentru Legiunea a XIII-a Gemina, după câteva schimburi de „lovituri” în jurul castrului, în care atât soldați daci cât și romani au „căzut” în luptă, confruntarea s-a mutat între șefii taberelor de „barbari” și romani. În această luptă, desfășurată între cel mai puternic gladiator și comandantul Legiunii a XIII-a Gemina, acesta din urmă a fost omorât, ceea ce i-a adus „barbarului” cea mai cruntă pedeapsă, „crucificarea”.

„E un singur mod de a exista alături de Roma. Trebuie să o servești, să îngenunchezi la picioarele ei, să o iubești sau să mori”, au explicat povestitorii. Expus mulțimii și umilit, gladiatorul a sfârșit în „mijlocul” nimfelor, ființe de la începutul omenirii, reprezentând începutul, destinul și sfârșitul, care au avut rolul de a-i călăuzi spiritul în lumea de dincolo.

Vedeți mai jos VIDEO INTEGRAL de la bătălia finală, care a încheiat ediția a II-a a Festivalului Roman Apulum:

VIDEO: Cătălin CĂDAN, Dorin GALDĂU

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax