Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Intervenții spectaculoase ale pompierilor la Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor, organizată la Sebeș

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,UNIREA” al Judeţului Alba organizează joi Competiția Națională – ,,faza zonă” a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Medical Calificat.

La această competiție participă pompieri din cadrul ISU Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Pentru desfășurarea concursului, sunt simulate o serie de situații de urgență, cum ar fi accidente de circulație.

Spre exemplu, două mașini au fost amplasate în poziție, simulând un accident, după care pompierii au arătat toată intervenția, pas cu pas.

Șeful ISU Alba, Ovidiu Costea, spune că la competiție participă cei mai buni pompieri.

”Toată pregătirea dumneavoastră nu este de fapt pentru dumneavoastră, este pentru noi. Iar noi ca cetățeni, în diferite situații, cu siguranță am avut, avem sau poate vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră” a spus Ovidiu Costea.

Echipa câștigătoare va participa la faza finală a concursului.

Competiția are loc în Parcul Arini din municipiul Sebeș, iar ceremonialul de deschidere a competiției a început cu prezentarea echipelor participante.

La rândul său, medicul Aurel Crișan, șeful UPU Alba, a vorbit despre importanța meseriei de salvator și despre colaborarea cu ISU.

Pompierii militari din Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Arad, Caras-Severin, Hunedoara și Timiș participă pentru a demonstra și evalua excepționalele lor competențe în intervenții rapide, spun ortanizatorii.

Ei se vor confrunta cu scenarii complexe și dificile, care impun utilizarea tehnicilor de descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat.

Competiția ține până vineri, 23 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax