Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Dan Barna și Gabriel Pleșa, candidatul USR PLUS la Primăria Alba Iulia, la ”Testul de Sinceritate”


Publicat

Dan Barna, copreședinte USR PLUS, a fost prezent, alături de Gabriel Pleșa, candidatul formațiunii politice la Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceritate – Alba24.ro. Cei doi politicieni au dat detalii de culise despre contextul în care au hotărât să continue lupta pentru schimbare în politica românească, la nivel local.

”Nu e deloc ușor, dar continuăm practic un maraton la care ne-am angajat în 2016 când am intrat în Parlament și apoi din 2017 când am preluat președinția acestui partid. Am promis că USR, acum USR PLUS, va fi o prezență pe termen lung pe scena politică din România, nu una meteorică. Am reușit să rămânem consecvenți pe aceste angajamente. Am reușit să aducem teme importante pe agenda publică. Acum, venim în întreaga țară, să participăm la alegerile locale. Evident că pentru vechea clasă politică este un disconfort teribil, pentru că le punem oglinda în față și reușim să fim vocea cetățenilor”, a spus Dan Barna.

Pornind de la sloganul ”Revoluția unei guvernări”, Dan Barna a explicat cum va fi lupta cu infrastructura partidelor ”clasice”.

”Reprezentăm generația oamenilor care au reușit să-și împlinească destine profesionale și care au înțeles că, dacă stăm deoparte, lucrurile nu se vor schimba. Majoritatea reprezentanților USR și PLUS sunt oameni care nu mai făcut politică în mod formal, cu câteva excepții, dar care au înțeles că nu mai pot să stea deoparte”, a spus Barna.

Gabriel Pleșa a dezvăluit de ce a ales să candideze acum pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia și de ce alături de USR PLUS.

”Am promis cetățenilor că voi fi pe buletinul de vot. Nu este o ambiție personală această candidatură. Nu trăiesc din politică. În schimb, când este vorba despre orașul meu și oamenii în mijlocul cărora am trait, voi da totul pentru a câștiga această primărie și a o întoarce cu fața spre oameni”, a spus Pleșa.

Dan Barna și Gabriel Pleșa au dat detalii și de circumstanțele în care au fost unele ”atacuri politice” la adresa formațiunii, dar și opinia lor legată de teme importante, de actualitate în această perioadă, inclusiv începutul anului școlar și sistemul de sănătate publică.

Vedeți declarațiile celor doi politicieni în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Captură impresionantă de droguri a procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cocaină în valoare de 80.000 de euro, în urma unui flagrant

Publicat

droguri

Procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia au făcut o captură impresionantă de droguri în valoare de aproximativ 80.000 de euro. 

Potrivit surselor juridice alba24.ro, în urma unui flagrant realizat de procurorii DIICOT și forțe de intervenții, în urmă cu câteva zile, asupra unui bărbat au fost găsite aproape 800 de grame de cocaină.

Prețul de vânzare pe stradă al unui gram de cocaină se ridică și la 100 de euro.

Bărbatul asupra cărora au fost găsite drogurile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DIICOT.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea reluarea proiectului de regionalizare a României: ”Se vorbea de acei guvernatori pe zone”

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că intenționează reluarea proiectului de regionalizare a României, într-o viitoare guvernare social-democrată.

În opinia sa, aceasta ar presupune reforma administrativ-teritorială a României.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbea de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare.

Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a declarat Ciolacu în Hunedoara.

Un proiect vechi, îngropat între timp de politicieni, se vorbea despre opt regiuni, păstrând în același timp judeţele. Tot atunci se vorbea și despre parlamente regionale și de păstrarea celei mai mari părți a banilor din taxe și impozite în zonele în care au fos colectaţi.

Actuala împărțire a României datează din 1968, iar datele financiare arată că cele mai multe dintre cele 3.000 de comune și orașe mici sunt falimentare, neputând să-și acopere costurile de funcționare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Temperaturi de vară în județul Alba, sâmbătă și duminică. Timp frumos pentru o ieșire în natură cu prietenii

Publicat

soare

Vreme frumoasă în județul Alba, la acest sfârșit de săptămână. Temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade Celsius, atât sâmbătă, cât și duminică. 

Meteorologii spun că acesta nu va fi ultimul weekend care mai amintește de vară. Temperaturile ridicate se vor menține în județ până la începutul lunii octombrie (cu valori de peste 23 de grade în cursul zilei).

Sâmbătă și duminică va fi o vreme perfectă pentru ieșit în natură, nu departe de casă.

Sâmbătă, vremea va fi una de vară, cu temperaturi de peste 21, până la 26 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, nedepășind la rafală 7 kilometri pe oră.

Sâmbătă noaptea, temperatura va înregistra o medie de 13 grade Celsius. Tot noaptea, nu sunt excluse câteva averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Duminică, temperatura maximă în județ va fi de 25 de grade Celsius. Vântul va sufla la rafală cu până la 15 kilometri pe oră.

În cursul nopții de duminică, temperatura medie în județ va scădea pânș la 8 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adio TikTok în SUA. Aplicația chinezească va fi interzisă începând de duminică din motive de siguranță națională

Publicat

Descărcarea aplicației video TikTok și a mesageriei WeChat va fi interzisă în Statele Unite începând de duminică, a anunțat vineri Departamentul de Comerț al SUA.

Administrația Trump a afirmat că acțiunea este necesară pentru „a apăra interesele de securitate națională ale Statelor Unite”.

În luna august președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care stipula că aplicațiile vor fi interzisă dacă aceastea nu vor fi vândută, afirmând că Partidul Comunist Chinez folosește datele colectate prin intermediul lor pentru „a amenința securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite”, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro.

„Măsura de azi arată încă odată că președintele Trump va face tot ce îi stă în putere pentru a ne garanta securitatea națională și proteja americanii de amenințările Partidului Comunist Chinez”, a afirmat într-un comunicat secretarul american al comerțului, Wilbur Ross, adăugând că „la cererea președintelui am luat măsuri semnificative pentru a combate colectarea malițioasă a datelor personale ale cetățenilor americani în același timp cu promovarea valorilor noastre naționale, normelor bazate pe reguli democratice și impunerea agresivă a legilor și reglementărilor SUA”.

Interdicția va intra în vigoare de duminică, 20 septembrie, și va interzice descărcarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate