Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Inundații în Munții Apuseni, pe raza comunei Arieșeni. În zona este în vigoare o alertă hidrologică

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF4TEYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script> </p>


Primele inundații din județul Alba, în urma Codului Portocaliu emis de hidrologi, marți, 18 mai, s-au produs în localitatea Arieșeni. 

Debitul Arieșului a crescut brusc, a ieșit din matcă în mai multe locuri și a măturat toată zona din aval.

Apa a ajuns și în câteva gospodării din proximitatea DN 75. Aversele de ploaie nu s-au oprit în zona Munților Apuseni. Noi probleme ar putea apărea și pe afluenți.

Reamintim că hidrologii au emis marți atenționări Cod Portocaliu de inundații valabile în județele Alba, Bihor și Cluj.

În județul Alba sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior amonte S.H. Scărișoara, Arieșul Mic.

Între orele 09:05 – 14:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație  pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior amonte S.H. Scărișoara, Arieșul Mic, județul Alba.

UPDATE ora 14,20:

Reprezentanții ISU Alba au transmis că în urma precipitațiilor înregistrate la Arieșeni și Scărișoara, s-au înregistrat creșteri de debite pe râul Arieș, care nu au produs efecte până în acest moment.

Situația este gestionată la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgenţă.

În functie de evoluția situației vom reveni cu informații suplimentare.

Sursă video: Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax