Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Investiții în comuna Ciugud: Proiecte finalizate la reţeaua de apă, drumuri şi centru pentru vârstnici. Parcul de la Limba, amenajat până în iulie

Publicat

YouTube video

Administraţia locală din Ciugud a prezentat situaţia proiectelor ce au beneficiat de finanţare din fonduri europene şi au făcut posibile modernizări ale reţelelor de apă şi canalizare, drumuri şi deschiderea unui centru pentru persoane vârstnice. De asemenea, în satul Limba se amenajează un parc modern cu lac artificial, spaţiu de joacă pentru copii şi de recreere.

În luna aprilie a fost finalizat un proiect cu finanţare europeană ce deserveşte comunele Ciugud şi Berghin. Au fost construite, în mai puţin de doi ani, două staţii de epurare, reţea de canalizare pe o distanţă de 47,70 kilometri, cea de alimentare cu apă (35,5 kilometri) şi au fost asfaltaţi 13 kilometri de drum, cu trotuare şi rigole.

De asemenea, a fost înfiinţat şi dotat un centru de zi pentru persoane vârstnice şi o expoziţie etnografică. Proiectul, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală cu valoarea de aproximativ 6 milioane de euro fără TVA a fost derulat de comuna Ciugud în parteneriat cu comuna Berghin, sub egida Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

În luna iunie a acestui an a fost finalizat şi depusă ultima cerere de rambursare pentru proiectul Dezvoltarea infrastructurii agricole a comunelor Ciugud și Berghin prin Modernizarea Drumurilor de Exploatare Agricolă. În cadrul acestui proiect au fost asfaltate primele drumuri agricole de exploatare din ţară în lungime de 26 kilometri. Şi acest proiect a fost implementat de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

În comuna Ciugud continuă lucrările la execuţia unui parc modern amplasat în localitatea Limba. Finanţarea este asigurată din Fondul de Mediu, iar lucrările ar urma să fie finalizate la sfârşitul acestei luni. Parcul va dispune de spaţii moderne de recreere, locuri de joacă pentru copii, un lac artificial, sistem modern de irigat şi iluminare cu spoturi fotovoltaice.

În decursul acestui an vor demara lucrările de modernizare a străzii Cheie din localitatea Drâmbar. Fondurile provin dintr-o finanţare europeană din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru care a fost semnat contractul de finanţare în luna aprilie 2013. Lucrările vor viza amenajarea trotuarelor, şanţurilor, podeţelor şi a accesului la proprietăţi ale locuitorilor de pe această stradă. Se estimează finalizarea lucrărilor luna octombrie a anului curent.

Comuna Ciugud va implementa alte două proiecte cu finanţare europeană ce vizează modernizarea sediului administrativ al comunei situat în comuna Ciugud şi modernizarea (asfaltarea) unor drumuri de exploatare agricolă situate în satele Şeuşa, Teleac şi Drambar.

În faza de documentare se află şi alte proiecte ce vizează zone de agrement şi energie regenerabilă.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. nico

    joi, 04.07.2013 at 20:42

    un om deosebit, domnul primar Damian

    • alexandru

      vineri, 05.07.2013 at 14:07

      comuna ciugud are un primar gospodar si descurcaret.cinste lui.
      PS: vreau sa fiu un pic ironic si sa remarc ca unui primar din usl i s epermite sa construiasca un parc intr-un sat, dar pe vremea lui boc era crima nationala.chestie de abordare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax