Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Investiții în infrastructura școlară la Teiuș. Proiecte finalizate și aflate în curs de implementare

Publicat

Investiții în infrastructura școlară la Teiuș: Liceul Teoretic Teiuș a beneficiat de o serie de investiții mentie să îmbunățească calitatea învățământului local.

Colaborarea dintre conducerea liceului și administrația publică locală a vizat  modernizarea clădirii unității de învățământ, a echipamentelor regăsite în sălile de clasă și a instalației de termoficare, precizează autoritățile. 

Lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Teoretic Teiuș, care au depășit suma de un milion de euro, au avut ca obiective aducerea unității de învățământ la standarde europene, astfel încât elevii și cadrele didactice să își poată desfășura activitatea în condiții optime.

„Liceul Teoretic Teiuș este în plină modernizare, atât din punct de vedere al modernizării clădirilor, pe infrastructură, cât și din punct de vedere educațional.

Unitatea de învățământ a fost dotată prin diferite proiecte cu tehnologie de ultimă oră și aici ne referim la proiectele prin PNRR, care a fost realizat în colaborare cu Primăria Teiuș”, a transmis Marius Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Se află în amenajare un laborator de tip „smart lab”, obiectivul unui proiect care depășește suma de 950.000 de lei.

Laboratorul va dispune de echipamente de ultimă generație, precum sisteme „all in one”, scannere, imprimante și sursele audio de înaltă calitate.

O atenție deosebită a fost acordată și sistemului de termoficare al liceului. Investițiile în această zonă au fost extrem de necesare, deoarece instalația, cu o vechime de 80 de ani, nu a beneficiat niciodată de reparații capitale.

„Școala este dotată cu un sistem modern de încălzire, un sistem realizat pe principiul pompelor de căldură.

Folosind cele zece foraje, la peste 100 de metri adâncime, folosind pompele de căldură de bună calitate, care ne-au permis ca tot ce înseamnă consumul energetic al școlii teiușene să se reducă. Liceul Teoretic Teiuș consumă cu 40% mai puțin decât înainte de reabilitare și acest consum vrem să îl optimizăm pe măsură ce intrăm cu școala în regimul termic de exploatare”, a precizt Mirel Hălălai, primarul Orașului Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate