Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ioana Bogățan: ”Pinocchio reloaded”, o nouă premieră a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia

Publicat

”Pinocchio reloaded” este următoarea premieră a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia, a anunțat managerul instituției, Ioana Bogățan.

Premiera are loc în data de 14 octombrie de la ora 17:00, în sala de spectacole a instituției.

”Pinocchio nu a a mai fost montat în repertoriul Teatrului de Păpuși Prichindel, așa că este o noutate și pentru noi” a spus Ioana.

Povestea pe care ne-o propune regizorul Béres László, pornind de un scenariu semnat de Kovács Ildikó și Dan Hândoreanu, are în centrul ei o păpușă de lemn care prinde viață, așa precum în povestea lui Carlo Collodi.

Doar că acest Pinocchio nu este un mic mincinos, căruia să îi crească nasul, ci este un copil care are nevoie de afecțiune, de iubire și de înțelegere, ca orice copil. El trăiește, vorbește și se mișcă doar dacă este înconjurat de cei dragi.

Cei din jur nu îl simt ca pe un copil, ci doar ca pe o păpușă de lemn, ce are abilitatea de a se mișca fără sfori și de a vorbi, o sursă de bani sau de orgoliu „educativ”, ceea ce îl transformă într-o marfă, un bun vandabil.

Un sistem de educație perimat, emisiuni de talente care atrag, ca într-o capcană, adulți și copii, falși oameni de cultură și bișnițari, sunt câteva aspecte care se regăsesc în acest spectacol.

Pinocchio reloaded este un spectacol plin de emoție, în care umorul, ironia și seriozitatea se echilibrează, iar mesajele ce transpar din poveste ajung și la copil și la adult” a transmis secretarul literar al instituției, Cristina Smadea.

PINOCCHIO

după un scenariu de Kovács Ildikó și Dan Hândoreanu

Regia: Béres László

Scenografia și sculptura: Attila Bajkó

Muzica: Cári Tibor

Distribuția: Laura Boboc, Irina Melnic, Ramona Benchea Mincu, Iulian Costea, Mădălin Costea, Adam Boboc și Tudor Cristian Popa

Asistent de regie: Elena Madaras

Lumini: Călin Popa

Sunet: Florin Andrea

Mașiniști: Florin Badiu și Gheorghe Hațegan

Realizare costume și materiale decor: Mirela Tămășan

Manager: Ioana Bogățan

Spectacol 5+

Durata 60 min.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax