Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Ion Dumitrel și Mircea Hava au primit un vas cu pământ de la președintele CJ Suceava, în prezența lui Iohannis

Publicat

YouTube video

Pământ de la Suceava pentru Sala Unirii din Alba Iulia. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel şi primarul Mircea Hava au participat la Suceava, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment, în Cetatea de Scaun a Sucevei. Cei doi reprezentanți ai delegației de la Alba Iulia au primit din partea președintelui CJ  Suceava, Gheorghe Flutur, un vas cu pământ moldovenesc, care să fie depus în fața Sălii Unirii de 1 Decembrie, alături de urne cu pământ aduse din celelalte regiuni istorice ale României.

hava dumitrel la suceava

Miercuri, o delegație de la Alba Iulia, formată din Ion Dumitrel și Mircea Hava, au fost prezenţi la un eveniment la Cetatea de Scaun a Sucevei, la care a participat președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele României s-a aflat într-o vizită la Suceva, în care a depus o coroană de flori la bustul omului politic Iancu Flondo și a vizitat mai multe obiective turistice.

La ora 12, Klaus Iohannis a oferit Cetății de Scaun a Sucevei, Drapelul Național al României, eveniment la care a participat și delegația din Alba Iulia.

În cadrul evenimentului, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, s-a arătat profund emoționat când a primit urna cu „pământ stropit cu sânge”, pământ care „a fost martor la toate luptele și la toate frământările”.

hava dumitrel la suceava

”Dragi prieteni, vă spun că nu credeam că o să fiu atât de emoționat, vă spun lucrul ăsta din suflet. Poate la mulți vi se pare un gest oarecare, să primești un pic de pământ, din această cetate care sute de ani nu a fost cucerită niciodată. Și asta demonstrează spiritul vostru, spiritul de oameni liberi, care știţi să vă bateți pentru ceea ce aveți. Un pic de pământ stropit cu sânge, un pic de pământ care a fost martor la toate luptele voastre și la toate frământările. Un pic de pământ care spune despre dorința voastră de a se uni cu țara, de a vă uni cu România și lucrul asta s-a făcut așa cum trebuie. Acum 100 de ani la Alba Iulia, delegați, din toată Transilvania, de la voi, din România, au fost și au hotărât ca de atunci să fie România Mare, România pe care cu toții o iubim și țara pe care cu toții o dorim încă 100 de ani, să crească. Să crească așa cum au dorit cei care au făcut România acum 100 de ani”, a declarat Mircea Hava.

hava dumitrel la suceava

Vasul cu pământ primit din partea lui Gheorghe Flutur, va fi depus în fața Salii Marii Uniri de 1 Decembrie, alături de alte urne cu pământ din zonele istorice ale României Mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax