Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Jumătate de secol de căsnicie, în familia fostului senator Filipescu. Cupluri din Alba Iulia au sărbătorit Nunta de Aur

Publicat

Am vrut să aflăm cum poți rezuma 50 de ani de căsătorie în doar două cuvinte și cine poate să ofere un răspuns mai bun, decât cei care trăiesc de o jumătate de secol împreună. 

Am avut ocazia să îi găsim pe toți adunați, într-un singur loc: la Nunta de Aur a cuplurilor din Alba Iulia. Într-o singură sală erau strânse povești de viața, bucurii, dar și amintiri a vremurilor când viața era mai simplă, iar timpul se scurgea mai lent. 

Răspunsul la întrebare a fost unul simplu: răbdare și înțelegere. 

Duminică, 5 septembrie, atmosfera în sală era una de petrecere, cuplurile râdeau, dansau și se distrau, alături de primarul Gabriel Pleșa și o parte a consilierilor locali.

Însă, o simplă întrebare i-a umplut de emoție: Ce înseamnă 50 de ani de căsătorie.

După o viață trăită împreună, bărbații glumeau și răspundeau simplu: ”La sfârșitul zilei, femeia are întodeauna dreptate”, apoi tot râzând, completau: ”asta trebuie să îi spui tu, chiar dacă nu e tot timpul așa”.

Răbdare și înțelegere

Am stat de vorbă cu familia Filipescu, Cornel și Maria.

Filipescu Cornel este fost senator PDSR și PD de Alba, în anii 2000. La vârsta de 70 de ani cei doi au 50 de ani de căsătorie, ”o viață de om”, după cum a completat soția acestuia, plină de emoție.

Cei doi și-au adus aminte de momentul în care s-au cunoscut, o perioadă în care viața era mai simplă, iar o relație între doi tineri se construia de la o zi la alta.

 

Doi ani durat până când au făcut pasul și s-au căsătorit. De atunci și până în prezent au trecut 50 de ani, iar sărbătorirea momentului a fost în familie.

Pe familie au și pus accentul ca fiind cea mai mare realizare a lor: doi copii și cinci nepoți înseamnă acum familia Filipescu.

50 de ani de căsătorie cei doi i-au rezumat simplu, răbdare și înțelegere – dacă asta există într-o căsătorie, atunci poate face față cu brio timpului.

Au fost și momente grele, dar au trecut peste toate. Cum? La fel cu răbdare și înțelegere.

În total, în 2021, 58 de cupluri din Alba Iulia au împlinit 50 de ani de căsătorie. Alături de Gabirel Pleșa, duminică au fost prezente mai bine de jumătate dintre acestea care preț de o zi, au dansat, s-au distrat și și-au adus aminte de prima zi în care s-au cunoscut.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax