Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Jumătate din noua zonă amenajată pe o latură a Cetății Alba Carolina, în BEZNĂ. Primarul invită cetățenii să o descopere

Publicat

Jumătate din noua zonă amenajată pe latura de nord a Cetății Alba Carolina, inaugurată „semioficial” de administrația Pleșa în urmă cu câteva zile, este în beznă, luni, 3 ianuarie, în jurul orelor 17:45. 

Potrivit unui cititor Alba24, iluminatul public nu a funcționat nici vineri, între zona Hotel Cetate și strada Gemina. În aceeași zi, pe 31 decembrie, primarul Gabriel Pleșa anunța pe pagina de Facebook că zona a fost dată în folosință și îi invita pe albaiulieni să o descopere. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Flaviu Buta, pe data de 29 decembrie a fost efectuată o recepție parțială, la stadiul executat, pentru a putea fi predat amplasamentul beneficiarului (Primăriei) și deschis publicului.

„Lucrarea este împărțită pe 9 tronsoane, doar primele 8 fiind în proiectul inițial, iar stadiul lucrărilor pe tronsoanele 1 – 7 este de 95%, urmând a fi făcute doar unele finisaje la arbori.

Pe tronsonul 8, paralel cu strada Gemina, se mai lucrează la deversarea apei către tronsonul 9, unde va fi amenajat un iaz, lucrare pentru care a fost eliberat un Certificat de Urbanism și se lucrează, în acest moment, la soluția tehnică.

Supravegherea video funcționează pe toată lungimea parcului.

Termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu încă un an, până în decembrie 2022, dar sperăm că lucrările vor fi terminate cel târziu în luna aprilie 2022”, a precizat Flaviu Buta, luni, 3 ianuarie, pentru Alba24.ro.

Ce spunea vineri primarul Gabriel Pleșa despre noua zonă – șanțurile exterioare de pe latura de nord a Cetății Alba Carolina

„Acest Crăciun a adus încă un loc minunat, de petrecere a timpului în aer liber.

Este vorba despre latura de nord a Cetății Alba Carolina și de cei 29.000 de metri pătrați în total din noul PARC (din care 26556 mp spații verzi și peste 225 de arbori proaspăt plantați). Întreaga zonă este supravegheată video pentru a elimina total vandalizările cu care unii teribiliști s-au obișnuit, distrugând bunurile albaiulienilor. Parcurile, împreună cu mobilierul urban care abundă în noul spațiu de relaxare în aer liber sunt ale tuturor și ne dorim ca toți să ne bucurăm de ele cât mai mult.

Alei pietonale, piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, bănci, spații verzi și inclusiv mici grădini destinate agriculturii urbane (un concept inventat deja în jurul orașelor din Franța, dar care prinde teren tot mai mult și în țara noastră), toate acestea sunt date în folosință deja începând de acum în Alba Iulia, pe latura de nord a Cetății Alba Carolina.

Am putea prezenta în fel și chip cea mai nouă zonă de relaxare din Alba Iulia, dar cel mai ușor va fi să o descoperiți cu toții!

Pentru că este a noastră, a tuturor! Și surprizele nu se vor opri aici. Un An Nou cu vești cât mai frumoase!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, vineri, 31 decembrie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Probleme semnalate la iluminatul public încă de vineri, la câteva ore după postarea primarului

Un cititor Alba24 ne-a semnalat faptul că iluminatul public între zona Hotel Cetate și strada Gemina nu a funcționat nici vineri seara, la câteva ore după postarea primarului.

Imagine surprinsă vineri, 31 decembrie

Imagine surprinsă vineri, 31 decembrie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    luni, 03.01.2022 at 19:20

    zidurile alea trebuie consolidate, partea aia de zid prabusita de vizavi de fosta centrala termica din Caroline ar trebui reconstruita… da’ nu sunt bani decat pt niste alei pavate, lemne si o mana de ciment nu-i asa?

  2. pilu

    luni, 03.01.2022 at 21:57

    Mici grădini destinate agriculturii urbane. Da, vor apărea iarăşi parii, băncuţele şi barăcile. Sunteţi convinşi că aţi captat bine izvorul, că deja s-au format mici viroage în dreapta de unde pleacă apa pe vălaie. Oare ce inseamnă tr.9, indepărtarea minideltei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax