Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Klaus Iohannis despre coronavirus: Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern. Riscul unei pandemii rămâne ridicat

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut marți o serie de declarații despre prioritățile Statului, dar și ale cetățenilor în lupta cu noul virus, coronavirus. 

Cele mai importante declarații ale președintelului Iohannis

Citește și Cât de pregătit este județul Alba, în cazul unor îmbolnăviri cu COVID-19. Dotări și achiziții la spitalul din Alba Iulia

  • Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare
  • Trebuie să fim uniți să acționam ca o adevărată familie
  • Suntem responsabili să ne informăm, dar să îi informăm și pe cei din jurul nostru
  • Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern
  • Prin măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient criza
  • Deși s-au confirmat 29 de cazuri în România, sunt încă foarte puține. Nu avem răspândire comunitară, știm cauzrile unde s-au infectat. E esențial să prevenim răspândirea necontrolată a infecție.
  • Măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare, este vital să facem acum mici sacrificii pentru a evita pe viitor unele mult mai mari.
  • Campaniile la nivel național de informare trebuie să continue într-un rimt susținut
  • Fac un apel ca românii să renunțe pentru o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obișnuit sunt aglomerate.
  • Mass-media are un rol fundamental în a fi un partener onest al autorităților în combaterea știrilor false care pot provoca consecințe nefaste.
  • Noi românii avem o vorbă: Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuiesă ne ghidăm cu toții comportamentul în aceste zile.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de pe Facebook

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero, orice alte lucruri trec în plan secund. În această seară, am discutat cu liderii statelor Uniunii Europene despre situația privind infecția cu noul coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului. Până acum, numărul mic de cazuri confirmate în România se datorează în bună parte măsurilor preventive, care, oricât de drastice ar părea și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare.

Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari pe cei dragi nouă, familia, părinții și bunicii noștri.

Transmit un mesaj de solidaritate compatrioților noștri din Italia, pe care îi îndemn să urmeze recomandările autorităților și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a le oferi asistență.

Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax