Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Klaus Iohannis, plimbare relaxată prin Cetatea de la Alba Iulia, înainte de Alba Fest. A fost primit cu aplauze

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri după masă o plimbare relaxată prin Cetatea Alba Carolina, însoțit de președintele PNL, Ludovic Orban și de primarul orașului, Mircea Hava, viitor europarlamentar. Președintele a participat la schimbul de gardă, apoi s-a întâlnit cu reenactorii gărzi Apulum, Legiunea a XIII-a Gemina, cu dacii de la Lupii Apoulonului și cu gladiatorii.

A fost aplaudat de mulțimea prezentă în oraș pentru evenimentele din cadrul Festivalului Alba Fest, după care a plecat la o întâlnire cu ușile închise cu liderii PNL Alba.

Ionannis s-a aflat la Alba Iulia pentru a-și lansa o carte la Târgul de Carte Alba Transilvana, care are loc în aceste zile în oraș. Cu acest prilej, nu a pierdut ocazia de a face o serie de declarații politice și de a lansa atacuri la adresa PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că PNL şi USR semnează pactul pe care l-a propus, dar că PSD face „fiţe“, deoarece are în Parlament o majoritate „toxică“. El a adăugat că, până când această majoritate nu va fi înlocuită, lucrurile vor merge mai greu. Iohannis a precizat că în Parlament se poate construi o majoritate serioasă, care începe să se contureze odată cu semnarea pactului.

Principalele declarații de la Alba Iulia:

”După ce a încercat să boicoteze Referendumul, acum PSD-ul încearcă să boicoteze implementarea lui. Se vede că n-a înțeles lecția dată la aceste alegeri, nu a înțeles că poporul este suveran și că acest lucru trebuie pus în practica… este regretabil! (…) PSD se comportă ca și când ar fi condus de undeva, din umbră, de la… de cineva care a fost… acolo” a declarat Klaus Iohannis.

s

“Deci PNL şi USR fără condiţii semnează. Cine face fiţe? PSD-ul. Păi se poate? După ce şi-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, se aşteaptă acuma să facă ce trebuie. Ei nu fac. De ce nu fac? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea PSD-istă de acum din Parlament este o majoritate toxică.

Aţi văzut, au venit cu fel şi fel de poveşti, domne’ hai că trebuie să mai adăugăm şi una şi alta. Chestiuni de-ale lor doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Deci acuma PSD-ul caută tot felul de şmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiţiei, să nu repare legile pentru următoarele alegeri”, a adăugat Iohannis.

“Şi o să lucrăm la ea cu PNL pe post de locomotivă, cu USR, cu cine va mai veni. Există în România forţe politice responsabile, dar ele trebuie votate ca să ajungă să aibă o majoritate în Parlament. Or, pentru asta trebuie să mergem şi la prezidenţiale şi la locale fiindcă vrem guvernare bună şi fiecare în comunitatea lui şi în final trebuie să mergem la parlamentare şi să le dăm lecţia în finală PSD-iştilor, altfel nu se poate”, a mai spus preşedintele României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate