Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Klaus Iohannis: România este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu. Declarații

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu.

„Nu avem informaţii că acţiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie să subestimăm importanţa acestor atacuri informaţionale, oamenii din Moldova se simt ameninţaţi, în nesiguranţă, dacă au aflat despre astfel de intenţii”, a spus şeful statului la Ambasada României la Varşovia, după reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9).

El a arătat că în acest context, România şi românii joacă un rol important pentru a le da asigurări cetăţenilor moldoveni că sunt alături de ei.

Declarații Klaus Iohannis:

  • ”Rusia a purtat permanent în ultimii ani un război hibrid. A existat tot timpul o presiune asupra Moldovei pentru a induce nesiguranță și posibil instabilitate.
  • Nu avem informații acum că acțiuni practice ar fi iminente dar nu trebuie să subestimăm importanța acestor atacuri informaționale.
  • România joacă un rol  foarte important, să le dăm asigurări oamenilor din Moldova că suntem alături de ei.
  • Este un moment care va genera multe discuții, acest decret anulat este un document mai amplu legat de politica externă rusă, urmând să apară noul decret. Vom vedea ce va cuprinde noul document.. E important cum se va poziționa și oficial Rusia în aceste chestiuni. Oricum ar fi, noi suntem alături de Moldova”.

La reuniunea extraordinară a Formatului B9, care a avut loc la Palatul Prezidenţial din Varşovia, au participat şi preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    miercuri, 22.02.2023 at 19:36

    Bravo mutule ca pentru popor nu faci nimic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax