Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: La PSD Alba se simte că se apropie alegerile locale. Sunt mai mulți, mai guralivi, mai agresivi. Au nemulțumiri și chiar soluții


Publicat

IMG_1385Campania electorală se apropie, iar asta îi face pe politicienii din Alba Iulia să iasă în față cu declarații și idei „salvatoare” pentru deciziile luate până acum la nivel de oraș, considerate de ei „nedrepte sau proaste”. Cam aşa a fost la conferinţa de presă de joi, la care au participat câțiva lideri PSD, deputați și consilieri. Cinci la număr, toți și-au expus pe rând ofurile și nemulțumirile legate de diferite subiecte, printre care ședința de Consiliu Local sau declarațiile unui coleg deputat de la un alt partid.

Consilierii locali ai PSD au fost primii care au luat cuvântul în conferința de presă de joi. Horațiu Clepan, Daniel Zdrânc și Bogdan Medrea s-au declarat nemulţumiţi de deciziile care se iau în ședințele de CL.

Referitor la același subiect pe care îl prezintă de câteva săptămâni, Zdrânc încă este supărat că parcarea din centrul orașului este prea scumpă. A și venit cu dovada că la București este mai ieftin cu 50 de bani, deci parcarea pe oră este 1,50 de lei, nu 2 lei ca la Alba Iulia.

„Noi am propus în CL un tarif de un leu pe oră, propunere care nu a fost agreată de executivul din primărie”,a spus fostul consilier PNL.

Acesta este susținut de deputatul Ioan Dîrzu, care susține că este păcat de investiția care s-a făcut și de faptul că parcarea care este goală din cauza tarifelor prea mari.

Tot legat de parcare, Zdrânc susține că nu este normal ca abonamentele pentru riverani să coste 100 de lei plus TVA pe lună în timp ce resul cetățenilor din Alba Iulia plătesc 120 de lei pe an.

Soluția lor este ieftinirea parcării. Dîrzu spune că el ar pune un tarif de 50 de bani pe oră pentru că „nu poate să fie parcare mai scumpă decât o cafea”.

Un alt proiect din CL, dezbătut în conferință, a fost legat votul consilierilor la proiectul ce prevedea cumpărarea unui teren pentru construirea unei grădinițe. Reamintim că în ședința de marți, pentru acest proiect, care NU a fost aprobat, s-a votat de trei ori.

„Să votezi de trei ori un proiect pentru că nu iese cum îți dorești, să îl repeți încă o dată și, pentru că iese mai rău, îl mai repeți odată. Cum e posibil așa ceva și asta nu se repetă de acum, ci de un an de zile în consiliul local. E lipsă de respect pentru colegii lor”, spune consilierul Horaţiu Clepan.

IMG_1387Acesta consideră că vinovat pentru situația creată este președintele de ședință, Gabriel Pleșa, pentru că a tot reluat votul. „Îmi pare rău pentru el că el, este un băiat bun așa, dar chiar să faci abuzuri în halul ăsta, nu se poate. Și-a bătut joc de noi, de colegii lui și de lege”, a mai spus Clepan.

Consilierul a mai adus în atenție proiectul legat de contribuţia parţială pe 2015 la AIDA – TL de 4 milioane lei şi suplimentare cu 10,4 milioane lei.

„În condițiile în care au scumpit biletul, nici în zi de azi nu știm ce se întâmplă cu banii aștia. Am fost personal la AIDA, mi s-au dat niște documete în care sunt niște sume, dar nu scrie pentru ce s-au cheltuit acele sume”, spune Clepan.

Potrivit acestuia, Simone Albani, alături de care trebuia să verifice activitatea STP, s-a răzgândit și acum „i se pare totul roz, e cu mâinile tot pe sus”.

Și subiectul legat de recompartimentarea fostului spațiu Apa CTTA, pentru amenajarea a două servicii din cadrul Primăriei a fost luat în discuție pentru suma imensă care este prevăzută în proiect, mai exact de 3.398.198,25 de lei, aproape 800.000 de euro.

De asemenea, s-a reluat dicuția scumpirii gunioaielor și în acest sens consilierii vor face un proiect de CL.

„Colegii mei de la municipiu vor face un proiect de hotărâre prin care să solicit plafonarea tarifului de salubizare la maxim patru persoane pe familie, adică dacă într-o familie sunt doi părinți și patru, cinci, șase copii, să nu plătească mau mult de patru persoane și pentru pensionari reducerea cu 50% a tarifului pe persoană”, a spus Ioan Dîrzu.

Acesta a mai explicat că, indiferent dacă va trece sau nu la vot, este sigur că și alți colegi din CL vor agrea acest proiect și obligația lor de consilieri este să vină cu un proiect de hotărâre.

„Ce ne-am face fără Facebook”

IMG_1389La sediul PSD a fost prezent și deputatul Călin Potor, care a venit cu două subiecte găsite pe Facebook.

Deputatul a văzut pe rețeaua de socializare rezultatele bune obţinute de șahiștii din Alba Iulia și că în postarea lui Marius Ceteraș era vorba, pe lângă rezultatele meritoase, și de lipsa banilor.

„Aici mi se pare obligatoriu ca bugetarea echipelor sportive de elită să fie făcute de către Municipiul Alba Iulia”, spune Potor.

Acesta susţine că va încerca să sprijine acest sport, dar și altele, și acțiunile sale vor începe chiar de vineri.

„Dacă vremea ține cu noi, începând de mâine dimineață, angajații biroului parlamentar fac demersurile necesare pentru a pune în Alba Iulia măcar două umbrele și două măsuțe, și că întrebăm albaiulienii dacă vor să sprijine activitatea sportivă în municipiu. Și nu este vorba doar de șah, am vorbit cu părinții copiilor care fac fotbal la Unirea. Nu discutăm de mercenari, este vorba de copii de albaiulieni, să nu uităm că Alba Iulia a dat sportivi de valoare. (…) O să aduc în fața albaiulienilor niște tabele prin care cei care doresc, să semneze. Poate așa consiliul local și primăria vor înțelege că sportul trebuie susținut”, a precizat Călin Potor.

Tot pe Facebook, acesta a văzut un comentariu al deputatului Clement Negruț prin care liderul PMP spunea că „a găsit soluția miraculoasă de a rezolva transportul auto de la Alba Iulia la Sebeș şi a cerut să-i fie notată ideea de a se construi încă un pod pe Mureș și a se dubla benzile până pe autostradă, dacă se poate, și ca această idee să-i fie recunoscută pururi veci amin”, a spus Potor.

Deputatul este de părere că Negruț a spus aceste lucruri fără să se gândească ce se va întâmpla în Alba Iulia cu circulația pe centură atunci când va fi gata Autostrada Sebeș-Turda.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

COVID-19 nu se răspândește prin apă: Piscinele, lacurile și marea sunt sigure. Ce trebuie să facem pe plajă

Publicat

Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, spun experţii în sănătate publică din Statele Unite. „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, a transmis Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Similar, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Acolo este de obicei multă lume, iar obiectele și spațiile folosite în comun (cum sunt toaletele, de exemplu) pot fi periculoase. Asta pentru că virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate.

Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O fetiță de 5 ani și alte șapte persoane, vindecate de coronavirus la secția de Infecțioase a spitalului din Alba Iulia

Publicat

În cursul zilei de duminică și luni, 24 și 25 mai 2020, un număr de 8 pacienți, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, au fost declarați vindecați de COVID-19 și au fost externați, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative, au transmis reprezentanții instituției.

Cel mai tânăr pacient vindecat este o fetiță în vârstă de 5 ani, iar cel mai vârstnic o femeie de 63 de ani. Cei 8 pacienți externați (4 de sex feminin și 4 de sex masculin) locuiesc în comuna Noșlac (3), orașul Ocna Mureș (3) municipiul Sebeș (1), comuna Șpring (1).

În total, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de COVID-19 un număr de 52 de pacienți, majoritatea cu forme ușoare și medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat.

De asemenea, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase au fost internați 179 de pacienți suspecți de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Rezultatele analizelor de laborator la 93 dintre ei au ieșit pozitive, în vreme ce în cazul celorlalți 86 de pacienți rezultatele au ieșit negative, infirmând astfel prezența virusului.

Dintre cei 97 de pacienți pozitivi, 52 au fost declarați vindecați, iar 30 au fost transferați la unități sanitare din Blaj (13), Aiud (15) și Sibiu (2). În prezent, la secția de boli infecțioase se află internați 15 pacienți confirmați cu COVID-19.

SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice pentru Secția ATI. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice pentru Secția de ATI. Astfel, toate cele 25 de paturi din cadrul secției vor dispune fiecare de câte un ventilator pentru asistența medicală a pacienților confirmați/suspecți cu COVID-19 sau a celor care au nevoie de ventilație mecanică. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția a 10 ventilatoare mecanice. Valoarea totală estimată este de 1.008.403 de lei, fără TVA.

„Având în vedere că unitatea noastră a fost inclusă în ORDIN nr. 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei cu coronavirus COVID-19, a Listei Spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS –CoV-2, în faza a II-a avem nevoie de încă 10 ventilatoare mecanice în cadrul Sectiei ATI. În prezent secția ATI dispune de 25 paturi și de 15 ventilatoare mecanice.

Așadar pentru a asigura asistența medicală de specialitate atât pacienților suspecți/confirmați cu virusul SARS-CoV-2 cât și pacientilor internați în cadrul secției ATI care au nevoie de ventilație mecanică, avem nevoie urgență de aceste echipamente medicale.

Ventilația mecanică reprezintă metoda prin care se asistă sau se înlocuiește respirația spontană. Se dorește achiziționarea unor aparate noi, deoarece cel existent – an fabricație 1996 este nefuncțional și va fi propus spre casare”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, termenul de livrare este de maxim 60 de zile de la data primirea comenzii.

Finanțarea se face din fonduri alocate de la Consiliul Județean Alba (10%) și Ministerul Sănătății (90%).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițist din Sebeș confirmat cu COVID-19, alți 5 colegi în izolare. Toți angajații Poliției Municipale Sebeș au fost testați

Publicat

Un polițist din Sebeș este confirmat cu COVID-19, iar alți cinci colegi ai săi sunt în izolare. Toți angajații Poliției Municipale Sebeș au fost testați, vineri, în urma cazului confirmat.

Situația a fost făcută publică într-o postare pe pagina de Facebook Spr Diamantul, de sindicaliști din poliție.

Reamintim că la Sebeș sunt deja două focare de coronavirus, unul la fabrica de înghețată și celălalt la spital.

Citește și FOCARUL de la firma din Sebeș: Alte 20 de infectări confirmate de DSP Alba. Este vorba despre angajați și apropiați ai acestora

Potrivit Spr Diamantul, polițistul confirmat pozitiv a fost testat după ce soția lui, asistentă la Spitalul Municipal Sebeș, fusese confirmată cu Sars-Cov-2.

Vezi Anchetă epidemiologică la spitalul din Sebeș. Șase cadre medicale, depistate pozitiv COVID-19

Ceilalți colegi care au intrat în izolare sunt ”4 lucrători din cadrul Biroului Ordine Publică și un lucrător din cadrul Biroului Criminalistic”.

Aceleași surse au precizat că toți lucrătorii Poliției Sebeș au fost testați vineri, 22 mai, fapt confirmat de reprezentanții IPJ Alba.

Spr Diamantul: ”de curând, mai exact in data de 22.05.2019, toti lucratorii Politiei Sebes au fost chemati sa se testeze pentru Covid 19, existand suspiciunea ca un coleg al lor ar fi deja infectat.
Dupa prelevarea testelor, acestea au fost trimise spre analiza Spitalului Municipal Alba (DSP), urmand fi comunicate rezultatele. Dupa o asteptare de 8 ore, in care toti lucratorii si-au desfasurat activitatea normal au venit si rezultatele, fiind mentionat de catre conducere faptul ca toti am iesit,, „negativ” si ca totul este ok. Fiind intrebati despre rezultatul colegului care era suspect si care nu aparea pe liste, conducerea a evitat sa raspunda (…).
In cele din urma s-a aflat din alte surse ca acesta a iesit pozitiv, urmand binenteles o stare de agitatie si temere in randul celor care stiau ca au intrat in contact cu persoana infectata si nu numai (…)”.

Vezi AICI integral postarea Spr Diamantul.

Contactați de Alba24, reprezentanții IPJ Alba au confirmat că un polițist din Sebeș este infectat cu COVID-19 și că alți 5 polițiști sunt în izolare, dar și că au fost luate imediat toate măsurile necesare în astfel de situații, potrivit criteriilor DSP, în cadrul anchetei epidemiologice. Toți polițiștii de la Poliția Municipală Sebeș au fost testați și nu sunt alte cazuri confirmate.

Potrivit IPJ Alba, nu sunt probleme privind asigurarea continuității activității la Poliția Sebeș. Cei cinci polițiști aflați în izolare vor fi retestați.

De asemenea, au fost dezinfectate spațiile din instituție.

Polițistul confirmat pozitiv este asimptomatic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate