Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: La PSD Alba se simte că se apropie alegerile locale. Sunt mai mulți, mai guralivi, mai agresivi. Au nemulțumiri și chiar soluții

Publicat

IMG_1385 Campania electorală se apropie, iar asta îi face pe politicienii din Alba Iulia să iasă în față cu declarații și idei „salvatoare” pentru deciziile luate până acum la nivel de oraș, considerate de ei „nedrepte sau proaste”. Cam aşa a fost la conferinţa de presă de joi, la care au participat câțiva lideri PSD, deputați și consilieri. Cinci la număr, toți și-au expus pe rând ofurile și nemulțumirile legate de diferite subiecte, printre care ședința de Consiliu Local sau declarațiile unui coleg deputat de la un alt partid.

Consilierii locali ai PSD au fost primii care au luat cuvântul în conferința de presă de joi. Horațiu Clepan, Daniel Zdrânc și Bogdan Medrea s-au declarat nemulţumiţi de deciziile care se iau în ședințele de CL.

Referitor la același subiect pe care îl prezintă de câteva săptămâni, Zdrânc încă este supărat că parcarea din centrul orașului este prea scumpă. A și venit cu dovada că la București este mai ieftin cu 50 de bani, deci parcarea pe oră este 1,50 de lei, nu 2 lei ca la Alba Iulia.

„Noi am propus în CL un tarif de un leu pe oră, propunere care nu a fost agreată de executivul din primărie”,a spus fostul consilier PNL.

Acesta este susținut de deputatul Ioan Dîrzu, care susține că este păcat de investiția care s-a făcut și de faptul că parcarea care este goală din cauza tarifelor prea mari.

Tot legat de parcare, Zdrânc susține că nu este normal ca abonamentele pentru riverani să coste 100 de lei plus TVA pe lună în timp ce resul cetățenilor din Alba Iulia plătesc 120 de lei pe an.

Soluția lor este ieftinirea parcării. Dîrzu spune că el ar pune un tarif de 50 de bani pe oră pentru că „nu poate să fie parcare mai scumpă decât o cafea”.

Un alt proiect din CL, dezbătut în conferință, a fost legat votul consilierilor la proiectul ce prevedea cumpărarea unui teren pentru construirea unei grădinițe. Reamintim că în ședința de marți, pentru acest proiect, care NU a fost aprobat, s-a votat de trei ori.

„Să votezi de trei ori un proiect pentru că nu iese cum îți dorești, să îl repeți încă o dată și, pentru că iese mai rău, îl mai repeți odată. Cum e posibil așa ceva și asta nu se repetă de acum, ci de un an de zile în consiliul local. E lipsă de respect pentru colegii lor”, spune consilierul Horaţiu Clepan.

IMG_1387 Acesta consideră că vinovat pentru situația creată este președintele de ședință, Gabriel Pleșa, pentru că a tot reluat votul. „Îmi pare rău pentru el că el, este un băiat bun așa, dar chiar să faci abuzuri în halul ăsta, nu se poate. Și-a bătut joc de noi, de colegii lui și de lege”, a mai spus Clepan.

Consilierul a mai adus în atenție proiectul legat de contribuţia parţială pe 2015 la AIDA – TL de 4 milioane lei şi suplimentare cu 10,4 milioane lei.

„În condițiile în care au scumpit biletul, nici în zi de azi nu știm ce se întâmplă cu banii aștia. Am fost personal la AIDA, mi s-au dat niște documete în care sunt niște sume, dar nu scrie pentru ce s-au cheltuit acele sume”, spune Clepan.

Potrivit acestuia, Simone Albani, alături de care trebuia să verifice activitatea STP, s-a răzgândit și acum „i se pare totul roz, e cu mâinile tot pe sus”.

Și subiectul legat de recompartimentarea fostului spațiu Apa CTTA, pentru amenajarea a două servicii din cadrul Primăriei a fost luat în discuție pentru suma imensă care este prevăzută în proiect, mai exact de 3.398.198,25 de lei, aproape 800.000 de euro.

De asemenea, s-a reluat dicuția scumpirii gunioaielor și în acest sens consilierii vor face un proiect de CL.

„Colegii mei de la municipiu vor face un proiect de hotărâre prin care să solicit plafonarea tarifului de salubizare la maxim patru persoane pe familie, adică dacă într-o familie sunt doi părinți și patru, cinci, șase copii, să nu plătească mau mult de patru persoane și pentru pensionari reducerea cu 50% a tarifului pe persoană”, a spus Ioan Dîrzu.

Acesta a mai explicat că, indiferent dacă va trece sau nu la vot, este sigur că și alți colegi din CL vor agrea acest proiect și obligația lor de consilieri este să vină cu un proiect de hotărâre.

„Ce ne-am face fără Facebook”

IMG_1389 La sediul PSD a fost prezent și deputatul Călin Potor, care a venit cu două subiecte găsite pe Facebook.

Deputatul a văzut pe rețeaua de socializare rezultatele bune obţinute de șahiștii din Alba Iulia și că în postarea lui Marius Ceteraș era vorba, pe lângă rezultatele meritoase, și de lipsa banilor.

„Aici mi se pare obligatoriu ca bugetarea echipelor sportive de elită să fie făcute de către Municipiul Alba Iulia”, spune Potor.

Acesta susţine că va încerca să sprijine acest sport, dar și altele, și acțiunile sale vor începe chiar de vineri.

„Dacă vremea ține cu noi, începând de mâine dimineață, angajații biroului parlamentar fac demersurile necesare pentru a pune în Alba Iulia măcar două umbrele și două măsuțe, și că întrebăm albaiulienii dacă vor să sprijine activitatea sportivă în municipiu. Și nu este vorba doar de șah, am vorbit cu părinții copiilor care fac fotbal la Unirea. Nu discutăm de mercenari, este vorba de copii de albaiulieni, să nu uităm că Alba Iulia a dat sportivi de valoare. (…) O să aduc în fața albaiulienilor niște tabele prin care cei care doresc, să semneze. Poate așa consiliul local și primăria vor înțelege că sportul trebuie susținut”, a precizat Călin Potor.

Tot pe Facebook, acesta a văzut un comentariu al deputatului Clement Negruț prin care liderul PMP spunea că „a găsit soluția miraculoasă de a rezolva transportul auto de la Alba Iulia la Sebeș şi a cerut să-i fie notată ideea de a se construi încă un pod pe Mureș și a se dubla benzile până pe autostradă, dacă se poate, și ca această idee să-i fie recunoscută pururi veci amin”, a spus Potor.

Deputatul este de părere că Negruț a spus aceste lucruri fără să se gândească ce se va întâmpla în Alba Iulia cu circulația pe centură atunci când va fi gata Autostrada Sebeș-Turda.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax