Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO La rând, în soare, pentru un loc de parcare. Coadă la primăria din Alba Iulia cu o zi înainte de împărțirea locurilor

Publicat

YouTube video

Zeci de persoane din centrul orașului Alba Iulia, ”înarmate” cu răbdare, s-au așezat miercuri dis-de-dimineață la coadă, lângă primaria municipiului, pentru a prinde un loc de parcare dintre cele aproximativ 210 disponibile pentru zona respectivă.

Locurile de parcare sunt însă insuficiente doar dacă ne referim la blocul 280, darămite pentru restul blocurilor din centru.

Deși înscrierea oficială pentru atribuirea unui loc de parcare se face abia de joi dimineață, pe baza principiului ”primul venit primul servit”, oamenii deja au început să se înscrie pe o listă, pentru a fi siguri că vor intra printre primii să își depună dosarul.

 

Dacă se vor afla printre norocoșii care vor reuși să se înscrie pe lista respectivă, cetățenii vor mai avea de așteptat în jur de 10 zile până să afle dacă vor beneficia de un loc de parcare. O comisie va analiza dosarele înregistrate și va realiza repartizarea.

CITEȘTE ȘI: De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

”Sunt aici de la ora 6.00, o să stau până mâine dimineață la 8.00”, a declarat pentru Alba24 un locuitor al blocului 280.

Situația locurilor de parcare insuficiente este binecunoscută de oficialii Primăriei din Alba Iulia. Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că s-a gândit la o soluție pentru cei care nu vor prinde un loc de parcare.

Pleșa a declarat că va propune ca parcările de lângă Taxe și impozite și zona din spatele magazinului Elvila să fie transformate în parcări pentru locuitorii din zona Centru.

Referitor la zona unde până nu demult a funcţionat piața agroalimentară din centru, momentan aceasta va rămâne ca parcare publică, a mai declarat Gabriel Pleșa.

UPDATE: Reprezentanţii Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat Alba Iulia au precizat pentru Alba24.ro că înregistrarea dosarelor în vederea repartizării locurilor de parcare se face de joi, ora 8.00, în ordinea intrării în sediul primăriei. După finalizarea perioadei de înscrieri, comisia din cadrul primăriei se va întruni şi va decide repartizările locurilor de parcare. Potrivit surselor citate, în zona blocurilor de pe străzile Ardealului, Bucovinei, Nicolae Bălcescu, adică blocul 280, blocul Columna, blocul G9 şi blocul 31 B-E sunt peste 300 de maşini deţinute de locatari. Cei care nu vor primi loc de parcare în această perioadă, au o variantă spaţiul public de parcare de lângă Taxe şi impozite.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    joi, 20.06.2019 at 08:27

    Nicăieri în țară nu se face asa ceva. Smart city.Rusine .Vin alegerile .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax