Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO La rând, în soare, pentru un loc de parcare. Coadă la primăria din Alba Iulia cu o zi înainte de împărțirea locurilor

Publicat

Zeci de persoane din centrul orașului Alba Iulia, ”înarmate” cu răbdare, s-au așezat miercuri dis-de-dimineață la coadă, lângă primaria municipiului, pentru a prinde un loc de parcare dintre cele aproximativ 210 disponibile pentru zona respectivă.

Locurile de parcare sunt însă insuficiente doar dacă ne referim la blocul 280, darămite pentru restul blocurilor din centru.

Deși înscrierea oficială pentru atribuirea unui loc de parcare se face abia de joi dimineață, pe baza principiului ”primul venit primul servit”, oamenii deja au început să se înscrie pe o listă, pentru a fi siguri că vor intra printre primii să își depună dosarul.

 

Dacă se vor afla printre norocoșii care vor reuși să se înscrie pe lista respectivă, cetățenii vor mai avea de așteptat în jur de 10 zile până să afle dacă vor beneficia de un loc de parcare. O comisie va analiza dosarele înregistrate și va realiza repartizarea.

CITEȘTE ȘI: De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

”Sunt aici de la ora 6.00, o să stau până mâine dimineață la 8.00”, a declarat pentru Alba24 un locuitor al blocului 280.

Situația locurilor de parcare insuficiente este binecunoscută de oficialii Primăriei din Alba Iulia. Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că s-a gândit la o soluție pentru cei care nu vor prinde un loc de parcare.

Pleșa a declarat că va propune ca parcările de lângă Taxe și impozite și zona din spatele magazinului Elvila să fie transformate în parcări pentru locuitorii din zona Centru.

Referitor la zona unde până nu demult a funcţionat piața agroalimentară din centru, momentan aceasta va rămâne ca parcare publică, a mai declarat Gabriel Pleșa.

UPDATE: Reprezentanţii Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat Alba Iulia au precizat pentru Alba24.ro că înregistrarea dosarelor în vederea repartizării locurilor de parcare se face de joi, ora 8.00, în ordinea intrării în sediul primăriei. După finalizarea perioadei de înscrieri, comisia din cadrul primăriei se va întruni şi va decide repartizările locurilor de parcare. Potrivit surselor citate, în zona blocurilor de pe străzile Ardealului, Bucovinei, Nicolae Bălcescu, adică blocul 280, blocul Columna, blocul G9 şi blocul 31 B-E sunt peste 300 de maşini deţinute de locatari. Cei care nu vor primi loc de parcare în această perioadă, au o variantă spaţiul public de parcare de lângă Taxe şi impozite.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    joi, 20.06.2019 la 08:27

    Nicăieri în țară nu se face asa ceva. Smart city.Rusine .Vin alegerile .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De ASTĂZI: Încep lucrările de REPARAȚII pe PODUL peste Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Restricții de circulație

Publicat

Din această seară vor începe lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Vor fi înlocuite rosturile de dilatație, care au cedat sub traficul greu și se va repara carosabilul. Din datele de până acum, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, urmând să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu este amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața. Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de peste 25 milioane de euro la Sebeș. Terminal intermodal, la intersecția autostrăzilor A1 și A10

Publicat

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, o investiție de peste 25 de milioane de euro, va fi construit la Sebeș, în zona nodului rutier dintre autostrăzile A1 și A10. Inițiativa ADR Centru pentru realizarea unui terminal intermodal în județul Alba prinde tot mai mult contur. Conform rezultatelor chestionarului realizat de Agenție, cel mai bun […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română: Bărbatul din Sebeș, reținut de polițiști joi, nu mai este angajat al companiei din 2018

Publicat

Reprezentanții Poștei Române au transmis că bărbatul din Sebeș reținut joi nu mai este angajat al companiei din 2018, acesta fiind, în prezent, angajat al unei firme de curierat.  „Bărbatul la care faceți referire în articol, nu mai este angajat al Poștei Române din 2018, este, în prezent, angajat al unei firme de curierat”, au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate