Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Lecție de istorie la Alba Iulia. Doi soldați din Garda Apulum le-au vorbit elevilor de clasa a V-a despre Imperiul Roman

Publicat

Elevii din clasele a V-a ale Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat joi la o lecție inedită de istorie.

Aceștia studiau la clasă istoria Imperiului Roman, astfel încât reprezentanții instituției de învățământ s-au gândit să facă lucrurile mai interesante.

Profesoara de istorie Teodora Ancateu a invitat la ora ei doi romani ”autentici”, membri ai Gărzii Romane din Alba Iulia: un centurion și un soldat.

Aceștia au venit îmbrăcați în uniformele de soldat, realizate perfect după cele ale romanilor de acum aproape 2.000 de ani.

Este vorba despre Ciprian Dobra (centurion), de la muzeul Principia din Piața Cetății și Andrei Barna.

Cei doi le-au explicat celor mici cum funcționa armata romană, cum era organizată, cum arătau armele și multe altele.

Atât Ciprian, cât și Andrei, au interpretat personaje care au existat în realitate. Spre exemplu, personajul interpretat de Ciprian Dobra era un centurion al Legiunii a XIII-a Gemina, născut în Epifania din Siria, care a trăit la maturitate în vechiul Apulum (numele roman al orașului Alba Iulia).

Lecția de istorie a avut un succes foarte mare printre copii, astfel încât conducerea instituției de învățământ intenționează să o repete și la alte clase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax